Hoe Maak Je Een Nieuwe Pagina Aan

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Nieuwe Pagina Aan
Hoe Maak Je Een Nieuwe Pagina Aan

Video: Hoe Maak Je Een Nieuwe Pagina Aan

Video: Hoe Maak Je Een Nieuwe Pagina Aan
Video: Hoe maak ik een nieuwe pagina aan? 2024, Mei
Anonim

Het maken van websites is een veelbelovende en opwindende activiteit, waarin u altijd iets nieuws kunt vinden, zelfs als u een professionele webmaster bent. Als u echter nog nooit websiteontwikkeling heeft geprobeerd en ervan droomt om uw eerste webpagina te schrijven, moet u de basistaal van HTML leren, die de basis vormt van elke website. Met eenvoudige HTML-tags kunt u binnen enkele minuten een pagina maken voor een gewone visitekaartjesite.

Hoe maak je een nieuwe pagina aan
Hoe maak je een nieuwe pagina aan

instructies:

Stap 1

Open Kladblok of WordPad en maak vervolgens een map op uw computer aan waarin u alle gegevens over uw pagina opslaat. Sla een leeg tekstdocument op uit een open Kladblok onder de naam index.html in de hoofdmap van de toekomstige site, dat wil zeggen in de map die u hebt gemaakt.

Stap 2

Schrijf in een open document het volgende: tekst. Deze twee tags beperken de ruimte op de webpagina - alle andere tags en alle site-opmaak bevinden zich binnen de html-tags.

Stap 3

Schrijf binnen de tags een willekeurige tekst, bijvoorbeeld de paginatitel. In de toekomst kan de tekst worden vervangen. Sla het bestand op en open het vervolgens met een internetbrowser (zoals IE of Opera). U ziet een blanco pagina met de tekst die u tussen de tags hebt ingevoerd. Open nu het gemaakte bestand opnieuw met Kladblok en ga verder met bewerken.

Stap 4

Plaats de titel van de pagina direct na de hoofdtag en zet deze tussen tags. Ook wordt de paginanaam in tags geplaatst.

Stap 5

Vergeet niet om een tag in de opmaak van de pagina op te nemen - alle tekst van uw pagina of zijn "body" zal binnen deze tag worden geplaatst. Voer daarom de volgende reeks tags in Kladblok in:

Pagina Titel

Sitetekst

Stap 6

Als u eenmaal hebt geleerd hoe u een basispagina maakt met behulp van basistags, kunt u de inhoud ervan bewerken met opmaaktags, afbeeldingen en afbeeldingen invoegen, de achtergrondkleur van de pagina wijzigen en nog veel meer.

Aanbevolen: