Hoe Maak Je Een Nieuwe Pagina In Word

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Nieuwe Pagina In Word
Hoe Maak Je Een Nieuwe Pagina In Word

Video: Hoe Maak Je Een Nieuwe Pagina In Word

Video: Hoe Maak Je Een Nieuwe Pagina In Word
Video: word nieuwe pagina invoegen 2024, Mei
Anonim

Microsoft Office Word is ontworpen om met tekst te werken. Deze editor bevat verschillende tools waarmee je zowel standaard als niet-standaard documenten kunt maken. Een beginnende gebruiker kan een vraag hebben over het maken van een nieuwe pagina in Word.

Hoe maak je een nieuwe pagina in Word
Hoe maak je een nieuwe pagina in Word

instructies:

Stap 1

Wanneer u Word start, wordt doorgaans automatisch een nieuwe pagina gemaakt en kunt u meteen beginnen met typen. Als de editor open is, maar de pagina is er niet, klik dan op de Office-knop in de linkerbovenhoek van het venster en selecteer Nieuw in het vervolgkeuzemenu, er wordt een nieuw venster geopend. Klik erin met de linkermuisknop op de miniatuur "Nieuw document" en klik op de knop "Maken" rechtsonder in het venster.

Stap 2

Als het document meer dan één pagina tekst bevat, worden automatisch nieuwe pagina's gemaakt zodra de vorige pagina eindigt. Maar er kan ook een blanco pagina nodig zijn in het midden van het document. In dit geval kunt u verschillende methoden gebruiken.

Stap 3

Plaats de cursor aan het einde van de pagina waarna u een blanco vel wilt plaatsen en druk meerdere keren op de Enter-toets. Elke keer dat er op wordt gedrukt, gaat de cursor een regel naar beneden totdat hij naar een nieuwe pagina gaat, van waaruit u verder kunt gaan met het invoeren van tekst. Deze methode is toepasbaar, maar niet erg handig. Immers, als je besluit de tekst boven de blanco pagina te bewerken, verschuift de tekst op de pagina achter de blanco pagina.

Stap 4

Gebruik de tool Blanco pagina om dit te voorkomen. Plaats de muiscursor direct achter het afgedrukte teken, waarna een blanco vel moet worden gevonden. Ga naar het tabblad "Invoegen" en klik op de miniatuurknop "Blanco pagina" in het gedeelte "Pagina's". De tekst achter de cursor gaat naar beneden. Verder zal elke klik op de knop "Blanco pagina" de tekst na de cursor één pagina naar beneden verplaatsen.

Stap 5

De tool Pagina-einde, ook te vinden in het gedeelte Pagina's van het tabblad Invoegen, werkt op vrijwel dezelfde manier. Met deze en de vorige tool verschuift de tekst onder de blanco pagina niet bij het typen op de pagina's tot de pauze (of blanco vel wordt ingevoegd). Als u de tekst terug naar de oorspronkelijke positie wilt brengen, plaatst u de muiscursor voor de "afgescheurde" alinea en drukt u tweemaal op de Backspace-toets.

Aanbevolen: