Hoe Het Host-bestand Eruit Zou Moeten Zien

Inhoudsopgave:

Hoe Het Host-bestand Eruit Zou Moeten Zien
Hoe Het Host-bestand Eruit Zou Moeten Zien

Video: Hoe Het Host-bestand Eruit Zou Moeten Zien

Video: Hoe Het Host-bestand Eruit Zou Moeten Zien
Video: Hosts bestand aanmaken 2024, April
Anonim

Het hosts-bestand is beschikbaar op elk besturingssysteem. De browser wendt zich tot hem voor de service-informatie die hij nodig heeft om een gebruikersverzoek te verwerken.

Hoe het Host-bestand eruit zou moeten zien
Hoe het Host-bestand eruit zou moeten zien

Waarom hosts nodig zijn

Het Hosts-bestand koppelt de naam van de externe host aan zijn eigen IP's. Host - elke computer die is verbonden met internet.

Met behulp van het hosts-bestand wordt de verbinding met internet versneld, omdat de browser bij het voldoen aan een frequentieverzoek niet naar de DNS-server gaat, maar alleen naar het hosts-bestand. Dit bestand heeft ook veel andere functies. Met behulp van hosts kunt u bijvoorbeeld de toegang tot ongewenste sites blokkeren of een omleiding maken, dat wil zeggen een gebruiker van de ene site naar de andere omleiden.

In dit opzicht verspreiden hackers snel kwaadaardige software op internet, die wordt geïntroduceerd in het hosts-bestand, daar bepaalde gegevens voorschrijft en de gebruiker op een ongewenste site terechtkomt, bijvoorbeeld een frauduleuze. Dit gaat gepaard met het in beslag nemen van antivirusbescherming en het volproppen van uw computer en systeem met virussen.

Hosts-bestandsweergave

Het is de moeite waard om te weten dat het hosts-bestand geen extensie heeft, waardoor het zich onderscheidt van andere bestanden. In feite is dit echter een gewoon tekstbestand dat de gebruiker gemakkelijk kan openen met een gewoon kladblok. Om dit te doen, klikt u met de rechtermuisknop op het hosts-bestand en selecteert u Kladblok in de lijst met programma's.

De hosts bevatten de hoofdingang - 127.0.0.1 localhost. Het moet aanwezig zijn in alle hosts-bestanden. Daarnaast krijgt de gebruiker een opmerking van Microsoft te zien, die aangeeft wat en voor welk doel het hosts-bestand kan worden gebruikt. Ook in het commentaar zijn er commando's die de gebruiker indien nodig kan invoeren. De afwezigheid van een opmerking zou alarmerend moeten zijn, omdat dit kan wijzen op de activiteit van het virus.

De opmerking wordt gevolgd door een lijst met opdrachten die al in het hostbestand van het besturingssysteem staan. Hier worden ook opmerkingen over geschreven. Ze onderscheiden zich van commando's door het #-teken. Elke opmerking begint op een nieuwe regel.

Het hosts-bestand is in het Engels geschreven. Hosts-bestanden verschillen enigszins voor verschillende besturingssystemen, maar de essentie van de inhoud van het hosts-bestand verandert niet.

Elke gebruiker kan zo'n bestand gemakkelijk op zijn computer vinden, ga gewoon naar de Windows-map, bijvoorbeeld voor Windows. Dit is handig als je een bepaalde pagina niet hebt, bijvoorbeeld op een sociaal netwerk. Als bij het controleren van de hosts extra vermeldingen worden gevonden die zijn gemaakt zonder toestemming van de gebruiker, moeten deze worden verwijderd. Dit is hoogstwaarschijnlijk malware.

Aanbevolen: