Wat Zou De Normale Temperatuur Van De Videokaart Moeten Zijn?

Inhoudsopgave:

Wat Zou De Normale Temperatuur Van De Videokaart Moeten Zijn?
Wat Zou De Normale Temperatuur Van De Videokaart Moeten Zijn?

Video: Wat Zou De Normale Temperatuur Van De Videokaart Moeten Zijn?

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: WANNEER kun je videokaarten voor NORMALE PRIJZEN kopen? | TechTime 2023, Januari-
Anonim

Het is onmogelijk om een ​​moderne persoon voor te stellen zonder een personal computer. De pc voert een enorm aantal bewerkingen per seconde uit en de videokaart speelt een belangrijke rol in dit proces.

Wat zou de normale temperatuur van de videokaart moeten zijn?
Wat zou de normale temperatuur van de videokaart moeten zijn?

Temperatuur grafische kaart

Natuurlijk begrijpt elke eigenaar van een pc dat hoe serieuzer het proces wordt gestart (bijvoorbeeld een spel of een grafische toepassing die veel van de systeembronnen vraagt), hoe groter de belasting zal zijn. Dienovereenkomstig, hoe groter de belasting, hoe hoger de temperatuur van de videokaart zal worden, die behouden blijft of verlaagd wordt dankzij de ingebouwde koelsystemen. Tegenwoordig zijn videokaarten het populairst: luchtgekoeld en watergekoeld.

De luchtmethode voor het koelen van een videokaart omvat het gebruik van speciale ventilatoren - koelers, die direct op de videokaart worden geïnstalleerd en afkoelen. Zoals je misschien wel kunt raden, wordt bij het gebruik van een waterkoelsysteem water gebruikt. In dit geval heeft de videokaart geen koeler, maar is er een klein compartiment waar de koelvloeistof wordt bewaard en de buizen waardoor deze gaat om de videoadapter te koelen. Er wordt aangenomen dat watergekoelde apparaten langer en beter kunnen werken dan apparaten met koelers. Dit komt doordat de koeler, in tegenstelling tot de leidingen waardoor de vloeistof binnenkomt, van tijd tot tijd gereinigd moet worden. Anders, als het verstopt raakt, kan het de videokaart niet efficiënt koelen en kan het "doorbranden".

Gemiddelde en kritische temperatuur

Elke videokaart heeft zijn eigen temperatuurlimiet en zijn gemiddelde. Over het algemeen is de bedrijfstemperatuur voor videokaarten op stationaire computers 55-65 graden Celsius (op laptops wordt dit 10-20 graden hoger weergegeven). Wat betreft de kritische temperatuur van een videokaart, de indicatoren zijn gemiddeld 70-75 graden (afhankelijk van het model van de videokaart en hoe deze wordt gekoeld). Vergeet niet dat het verstoppen van het koelsysteem van de videokaart een direct effect heeft op de temperatuur van de videoadapter. Het ventilatiesysteem dient minimaal eens in de zes maanden te worden gereinigd, namelijk: de radiateur stofvrij maken en de ventilator smeren.

Houd er rekening mee dat u bij langdurig gebruik van een videokaart op een kritiek niveau het risico loopt zichzelf of de computer als geheel te verliezen. Het is in dit verband dat elke gebruiker regelmatig de status van zijn videoadapter moet controleren met behulp van speciale software. U kunt bijvoorbeeld programma's gebruiken: Everest, SpeedFan of AIDA64. Op zichzelf zijn ze niet veel anders (behalve de interface), maar dankzij hun functionaliteit kan de gebruiker de temperatuur van bijna elk onderdeel in de computer bepalen (processor, voeding, videokaart, enz.). Hierdoor kunt u natuurlijk tijdig op de hoogte zijn van de storing en deze effectief verhelpen.

Populair per onderwerp