Het Lettertype Wijzigen In Opera

Inhoudsopgave:

Het Lettertype Wijzigen In Opera
Het Lettertype Wijzigen In Opera

Video: Het Lettertype Wijzigen In Opera

Video: Het Lettertype Wijzigen In Opera
Video: Opera - menu en instellingen 2024, Mei
Anonim

Opera-browser heeft misschien wel de meest geavanceerde in vergelijking met andere populaire soorten browsers ingebouwde tools om het uiterlijk van bezochte sites aan te passen. Er zijn verschillende manieren om de weergave van lettertypen op de voor u meest geschikte manier in te stellen.

Het lettertype wijzigen in Opera
Het lettertype wijzigen in Opera

Noodzakelijk

Opera-browser

instructies:

Stap 1

Wijzig de lettergrootte samen met de grootte van alle andere elementen op de pagina - dit is de eenvoudigste conversie die beschikbaar is in de browser. Het wordt uitgevoerd door op de toetsen "Plus" en "Minus" op het hoofd- of extra (numerieke) toetsenbord te drukken. Hetzelfde kan worden gedaan met het muiswiel terwijl u de CTRL-toets ingedrukt houdt.

Stap 2

Druk op CTRL + F12 als u het gebruik van lettertypen meer in detail wilt aanpassen. Dit opent een venster voor het wijzigen van de browserinstellingen. In plaats van sneltoetsen kunt u het menu uitvouwen, naar het gedeelte "Instellingen" gaan en het item "Algemene instellingen" selecteren.

Stap 3

Ga naar het tabblad "Geavanceerd" en klik op "Lettertypen" in de lijst aan de linkerkant. Als gevolg hiervan krijgt u toegang tot gedetailleerde instellingen voor de lettertypen die door de browser worden gebruikt.

Stap 4

Markeer de gewenste regel in de lijst en druk op de knop "Selecteren". In het geopende venster kunt u het lettertype, de grootte, stijl selecteren, het schuin, doorgestreept, onderstreept en zelfs overlijnd maken. Wanneer het voorbeeld in het voorbeeldvenster aan uw eisen voldoet, klikt u op de knop "OK".

Stap 5

Een andere manier om lettertypen te wijzigen, is door gebruik te maken van de mogelijkheid van de browser om uw eigen stijlbeschrijvingen te gebruiken. U kunt zelf een CSS-bestand maken of een van de opties gebruiken die met de browser zijn geïnstalleerd. Om een stijlbestand te selecteren en het schema voor het gebruik ervan in te stellen, klikt u op het item "Inhoud" in de lijst bij de regel boven het item "Lettertypen" op hetzelfde tabblad "Geavanceerd".

Stap 6

Klik op de knop "Stijlen aanpassen" en de browser opent een extra venster met twee tabbladen.

Stap 7

Klik op de knop Bladeren op het tabblad Weergave. Selecteer het stijlbestand dat instructies bevat voor het instellen van lettertype-opties en klik op Openen.

Stap 8

Klik op het tabblad Weergavemodi en vink beide vakjes met het label "Mijn stijlblad" aan. Indien gewenst, kunt u hier in meer detail specificeren voor welke pagina-elementen de instellingen uit uw stijlbestand moeten worden gebruikt, en welke u wilt verlaten met de stijlen die zijn opgegeven door de auteur van de pagina.

Stap 9

Klik op de "OK"-knoppen in beide geopende instellingenvensters.

Aanbevolen: