Hoe Het Lettertype In De Titel Te Veranderen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Lettertype In De Titel Te Veranderen
Hoe Het Lettertype In De Titel Te Veranderen

Video: Hoe Het Lettertype In De Titel Te Veranderen

Video: Hoe Het Lettertype In De Titel Te Veranderen
Video: How To Change YouTube Title Fonts 2024, Mei
Anonim

In het Microsoft Windows-besturingssysteem kan de gebruiker de weergave van verschillende componenten naar wens aanpassen. Zelfs kleine items zoals vensterbedieningsknoppen of de schuifbalk kunnen een niet-standaard uiterlijk hebben. Niet alleen het kleurenschema van het venster kan worden bewerkt. Indien nodig kan de gebruiker ook het lettertype in de titelbalk wijzigen.

Hoe het lettertype in de titel te veranderen
Hoe het lettertype in de titel te veranderen

instructies:

Stap 1

Om de grootte en stijl van het lettertype in de venstertitels te wijzigen, opent u het dialoogvenster "Eigenschappen voor beeldscherm". Dit kan op verschillende manieren. De eerste methode is de snelste: klik met de rechtermuisknop ergens op het bureaublad dat vrij is van bestanden en mappen. Selecteer in het vervolgkeuzemenu het laatste item "Eigenschappen" door erop te klikken met de linkermuisknop - het gewenste venster wordt geopend.

Stap 2

Als de eerste methode om de een of andere reden niet bij u past, gebruik dan een andere: klik op de "Start"-knop of de Windows-toets op uw toetsenbord en open het "Configuratiescherm". Selecteer in de categorie "Ontwerp en thema's" het pictogram "Scherm" door erop te klikken met de linkermuisknop, of selecteer een van de taken in de lijst bovenaan het venster.

Stap 3

Open het dialoogvenster "Eigenschappen: Weergave" en ga naar het tabblad "Uiterlijk". Hier kunt u de lettergrootte voor alle elementen kiezen. Gebruik de vervolgkeuzelijst in het veld "Lettergrootte" om de gewenste waarde in te stellen. Om de formaten en stijlen van lettertypen voor de titels van actieve en inactieve vensters te bewerken, klikt u op de knop "Geavanceerd" - er wordt een ander dialoogvenster geopend.

Stap 4

Gebruik in het veld "Element" de vervolgkeuzelijst om het item "Titel van het actieve venster" te selecteren. Er komen verschillende parameters beschikbaar voor bewerking. Selecteer in het veld "Lettertype" de juiste lettertypestijl met behulp van de vervolgkeuzelijst. Alle wijzigingen worden visueel weergegeven in een miniatuur bovenaan het venster. Gebruik in het veld "Grootte" de pijlknoppen om de letterhoogte aan te passen en de kleur van de venstertitels aan te passen.

Stap 5

Selecteer Inactieve venstertitel in het veld Element en breng dezelfde wijzigingen aan. Klik op de OK-knop in het venster "Extra ontwerp" en bevestig zo de nieuwe parameters. Klik in het venster "Eigenschappen: Weergave" op de knop "Toepassen" om de nieuwe instellingen van kracht te laten worden. Sluit het venster door op de knop OK of de X in de rechterbovenhoek van het venster te klikken.

Aanbevolen: