Hoe Het Lettertype Te Veranderen

Hoe Het Lettertype Te Veranderen
Hoe Het Lettertype Te Veranderen

Video: Hoe Het Lettertype Te Veranderen

Video: Hoe Het Lettertype Te Veranderen
Video: Word: lettertype-letterkleur veranderen 2023, Maart
Anonim

Wanneer u een nieuw document maakt, vraagt Microsoft Word u om tekst in te voeren met het standaardlettertype. Meestal is dit Times New Roman of Tahoma. Deze lettertypen zijn geweldig voor zakelijke documenten, ze zijn gemakkelijk te lezen en redelijk streng. In sommige gevallen (wensbrieven of ansichtkaarten, de tekst van een sprookje of imitatie van handgeschreven tekst) zijn de vereisten voor een lettertype echter compleet anders: het moet interessant, ongebruikelijk en gedenkwaardig zijn. In dit geval moet u het lettertype wijzigen.

Hoe het lettertype te veranderen
Hoe het lettertype te veranderen

Gelukkig is dit eenvoudig te doen in Microsoft Word.

  1. Als u het lettertype moet wijzigen voor een stuk tekst dat al in een ander lettertype is getypt, hoeft u deze tekst niet opnieuw in te voeren. Selecteer gewoon het gewenste fragment en ga verder met de volgende stap. Als de ingevoerde tekst nog niet beschikbaar is, of als u het lettertype alleen voor latere invoer moet wijzigen, gaat u gewoon naar het volgende item.
  2. Open in de werkbalk de vervolgkeuzelijst met de lijst met lettertypen. Let trouwens op de vervolgkeuzelijst ernaast met de toegestane lettergroottes. Sommige lettertypen moeten groot genoeg worden weergegeven om al hun kenmerken te kunnen zien.
  3. Selecteer het gewenste lettertype. Om het gewenste lettertype gemakkelijk te kunnen identificeren, wordt elk van de lettertypen afgebeeld met zijn eigen tekens, zodat de gebruiker niet alleen de naam ziet, maar ook de lettertypestijl.

Probeer na het kiezen van een lettertype een paar woorden te typen of kijk gewoon naar de geselecteerde tekst. Zoals je kunt zien, bleek het wijzigen van het lettertype heel eenvoudig.

Houd er rekening mee dat niet alle lettertypen Cyrillische tekens bevatten. Als, in plaats van de gebruikelijke letters van het Russische alfabet, bij het invoeren mysterieuze vierkanten en andere pictogrammen verschijnen, dan heeft het lettertype geen Cyrillisch gedeelte en is het niet mogelijk om het te gebruiken om Russische tekst in te voeren. De meeste lettertypen die vooraf in het systeem zijn geïnstalleerd, nemen Russische letters vrij normaal waar, maar wanneer u extra lettertypen downloadt, en vooral wanneer u ze koopt, moet u voorzichtig en voorzichtig zijn en ervoor zorgen dat het geselecteerde lettertype Cyrillische tekens ondersteunt.

Als u het lettertype constant moet weergeven, probeer dan een andere methode om het lettertype te wijzigen. Maak een nieuwe stijl of pas een van de bestaande aan, waarna u voor de benodigde fragmenten eenvoudig een nieuwe stijl selecteert en het lettertype van de tekst erin zal veranderen.

Populair per onderwerp