Hoe De Titel Van Een Venster Te Veranderen

Inhoudsopgave:

Hoe De Titel Van Een Venster Te Veranderen
Hoe De Titel Van Een Venster Te Veranderen

Video: Hoe De Titel Van Een Venster Te Veranderen

Video: Hoe De Titel Van Een Venster Te Veranderen
Video: Hoe moet je een raam of deur opmeten? 2024, Mei
Anonim

In het Microsoft Windows-besturingssysteem kan de gebruiker het uiterlijk van veel elementen naar wens aanpassen. Dit geldt ook voor de weergave van venstertitels. Om de kleur van de venstertitel, letterstijl en -grootte en de manier waarop het adres wordt weergegeven te wijzigen, moet u verschillende stappen uitvoeren.

Hoe de titel van een venster te veranderen
Hoe de titel van een venster te veranderen

instructies:

Stap 1

Het grootste deel van de instellingen, die verantwoordelijk zijn voor het uiterlijk van de elementen, bevinden zich in het venster "Eigenschappen: Weergave". Je kunt het op verschillende manieren noemen. Klik met de rechtermuisknop in een willekeurig gebied van het "bureaublad" dat vrij is van mappen en bestanden. Selecteer "Eigenschappen" uit de lijst in het vervolgkeuzemenu door erop te klikken met de linkermuisknop. Het gewenste dialoogvenster wordt geopend.

Stap 2

Een andere manier: via het menu "Start", bel "Configuratiescherm". Als het paneel een klassieke uitstraling heeft, klikt u met de linkermuisknop op het pictogram "Weergave". Als het Configuratiescherm per categorie wordt weergegeven, klikt u op het zoekpictogram Weergeven in de categorie Vormgeving en thema's.

Stap 3

In het dialoogvenster "Beeldschermeigenschappen" dat wordt geopend, gaat u naar het tabblad "Vormgeving" en klikt u op de knop "Geavanceerd" - een nieuw venster "Extra uiterlijk" wordt geopend. Gebruik in het gedeelte "Artikel" de vervolgkeuzelijst om het item te selecteren dat u wilt wijzigen. Bijvoorbeeld de titel van een actief venster of de titel van een inactief venster, vensterbedieningsknoppen of de rand van een actief (inactief) venster.

Stap 4

Geef in de velden rechts van de vervolgkeuzelijst de gewenste waarden op met behulp van de muis- of toetsenbordtoetsen: lettergrootte, primaire en alternatieve kleuren. Nadat u wijzigingen hebt aangebracht, klikt u op de knop OK in het venster "Extra effecten" en in het venster "Eigenschappen: Weergave" - de knop "Toepassen". Sluit het eigenschappenvenster door op de X in de rechterbovenhoek van het venster of op de knop OK te klikken.

Stap 5

Open een willekeurige map om de volledige paden naar bestanden en mappen in de adresbalk van mappen weer te geven. Selecteer in de bovenste menubalk Extra en het onderdeel Mapopties, er wordt een nieuw dialoogvenster geopend. Hetzelfde kan worden gedaan via het menu Start. Roep het "Configuratiescherm" op, klik in de categorie "Vormgeving en thema's" op het pictogram "Mapopties".

Stap 6

Ga in het dialoogvenster dat wordt geopend naar het tabblad "Weergave", blader door de lijst met behulp van de schuifbalk, zoek de items "Volledig pad weergeven in de adresbalk" en "Volledig pad weergeven in de titelbalk". Klik op de knop "Toepassen" om de nieuwe instellingen van kracht te laten worden en sluit het eigenschappenvenster op de gebruikelijke manier.

Aanbevolen: