Hoe Afbeeldingen In Een Regel In Te Voegen

Inhoudsopgave:

Hoe Afbeeldingen In Een Regel In Te Voegen
Hoe Afbeeldingen In Een Regel In Te Voegen

Video: Hoe Afbeeldingen In Een Regel In Te Voegen

Video: Hoe Afbeeldingen In Een Regel In Te Voegen
Video: Afbeelding invoegen 2024, Mei
Anonim

Bij het maken of bewerken van teksten op de site is het vaak nodig om een afbeelding in een regel in te voegen. Hierdoor kunt u het artikel aantrekkelijker en informatiever maken. Op sites die werken op content management systemen (CMS), is er een visuele teksteditor, waarmee u zowel tekst als grafische informatie aan de pagina's van uw bron kunt toevoegen.

Hoe afbeeldingen in een regel in te voegen
Hoe afbeeldingen in een regel in te voegen

Noodzakelijk

  • - toegang tot het bedieningspaneel van de site;
  • - visuele editor;
  • - TinyMice-editor.

instructies:

Stap 1

Ga naar het beheerdersdashboard van de site en selecteer de pagina die u gaat bewerken. In sommige CMS volstaat het om op de paginanaam te klikken om de visuele editor te openen, in andere gevallen moet u de geselecteerde pagina aanvinken en op de knop Bewerken klikken.

Stap 2

Klik in de geopende editor met de muis op de plaats van de tekst waar je de afbeelding gaat invoegen. Er zou een knipperende pijpcursor moeten verschijnen.

Stap 3

Zoek in het bovenste paneel van de visuele editor het pictogram, wanneer u erover zweeft, verschijnt een tooltip "Afbeelding invoegen" en klik erop. Meestal wordt zo'n pictogram gepresenteerd in de vorm van een afbeelding met een boom.

Stap 4

In een nieuw venster dat wordt geopend, klikt u op het tabblad "Afbeeldingsparameters" rechts van het veld "Adres" (in sommige edities - URL), op de knop of op het pictogram "Bekijken", - een venster voor mapbeheer wordt geopend, in waarin alle geüploade afbeeldingen voor uw site standaard worden opgeslagen. Onderaan dit venster bevinden zich twee knoppen: "Bladeren" en "Downloaden". Door op Bladeren te klikken, selecteert u een afbeelding om vanaf uw computer te uploaden. Klik vervolgens op de knop "Laden" - de geselecteerde afbeelding zou in de map met opgeslagen afbeeldingen moeten verschijnen.

Stap 5

Klik op de nieuwe afbeelding die verschijnt en klik op de knop "Invoegen". De afbeelding zou moeten verschijnen op de plaats van de tekstregel waar u de knipperende cursor oorspronkelijk had geplaatst.

Stap 6

Als de afbeelding te groot is en u wilt hem kleiner maken, selecteer dan de zojuist ingevoegde afbeelding met de muis en zoek in het tabblad "Afbeeldingsparameters" de regel "Grootte" met twee velden. Het eerste veld bevat de breedte van de afbeelding in pixels, het tweede - de hoogte. Door deze twee parameters te wijzigen en te variëren, bereikt u het gewenste resultaat.

Aanbevolen: