Hoe Te Kopiëren Naar Een Nieuwe Laag

Inhoudsopgave:

Hoe Te Kopiëren Naar Een Nieuwe Laag
Hoe Te Kopiëren Naar Een Nieuwe Laag

Video: Hoe Te Kopiëren Naar Een Nieuwe Laag

Video: Hoe Te Kopiëren Naar Een Nieuwe Laag
Video: Pixlr - Afbeelding toevoegen aan nieuwe laag door kopiëren u0026 plakken 2024, April
Anonim

Er zijn veel manieren om de hele laag of een geselecteerd deel ervan te kopiëren in de grafische editor Adobe Photoshop. U moet kiezen op basis van de specifieke taak en uw eigen voorkeuren.

Hoe te kopiëren naar een nieuwe laag
Hoe te kopiëren naar een nieuwe laag

Noodzakelijk

Grafische editor Adobe Photoshop

instructies:

Stap 1

Selecteer het deel van de afbeelding op de actieve laag dat u naar een nieuwe laag wilt kopiëren. Dit kan worden gedaan met behulp van een van de selectietools - "Rechthoekig (ovaal) gebied", een van de drie soorten "Lasso", "Toverstaf" of "Snelle selectie". Deze tools zijn verdeeld in drie groepen, en er is er altijd maar één actief in elke groep en deze kan worden geselecteerd door op de bijbehorende sneltoets te drukken: rechthoekig of ovaal selecteren - met de M-toets, lasso - met de L-toets, toverstaf of snel selectie - met de toets W. Als u bovendien de hele afbeelding moet selecteren, kunt u de sneltoets CTRL + A gebruiken.

Stap 2

Kopieer het geselecteerde gebied naar RAM. De eenvoudigste manier om dit te doen is door op de sneltoets CTRL + C te drukken, maar u kunt het gedeelte "Bewerken" in het menu openen en het kopieeritem selecteren.

Stap 3

Plak het gekopieerde gebied in uw document. In dit geval hoeft u geen nieuwe laag aan te maken, dat doet de editor zelf. Plakbewerkingen krijgen de sneltoetsen CTRL + V toegewezen.

Stap 4

De functie van het plakken van een afbeelding die naar het RAM-geheugen van de computer is gekopieerd, kan niet alleen in de grafische editor worden gebruikt. Op dezelfde manier worden een speciaal gemaakte laag en een afbeelding die in een ander programma is gekopieerd, in een speciaal gemaakte laag ingevoegd. Stel dat u een schermafbeelding kunt maken van het venster van elk programma (bijvoorbeeld een pagina die in de browser is geopend) door op de sneltoets alt="Afbeelding" + Print Screen te drukken en vervolgens over te schakelen naar het geopende Photoshop-document en deze schermafbeelding te plakken in een nieuwe laag door op de sneltoets CTRL + V te drukken.

Stap 5

Als u op een nieuwe laag een volledige kopie van de huidige laag wilt maken, inclusief alle effecten die erop zijn toegepast, sleep deze dan met de muis naar het pictogram "Een nieuwe laag maken" in het lagenpalet. Slepen kan worden vervangen door op CTRL + J te drukken.

Stap 6

U kunt ook lagen van het ene geopende document naar het andere slepen. Open twee afbeeldingen en plaats ze naast elkaar. Als uw afbeeldingen op tabbladen zijn geplaatst, opent u het gedeelte "Venster" in het menu, gaat u naar het subgedeelte "Rangschikken" en selecteert u het item "Mozaïek". Sleep vervolgens de gewenste laag van het lagenpalet van het ene document naar het venster van een ander. Op deze manier maak je er een kopie van op een nieuwe laag.

Aanbevolen: