Hoe De Rode Lijn Te Verwijderen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Rode Lijn Te Verwijderen?
Hoe De Rode Lijn Te Verwijderen?

Video: Hoe De Rode Lijn Te Verwijderen?

Video: Hoe De Rode Lijn Te Verwijderen?
Video: How to Change Tie Rods (inner and outer tie rod ends) 2024, Mei
Anonim

Het is gebruikelijk om een nieuwe alinea in de tekst te beginnen met een rode lijn. Hiermee kunt u een groep zinnen visueel onderscheiden door een gemeenschappelijke betekenis. In elektronische documenten die bijvoorbeeld in Microsoft Office Word zijn gemaakt, kan de eerste regelstreep van elke nieuwe alinea automatisch worden ingesteld. Als u de rode lijn in de tekst niet nodig hebt, zijn er verschillende manieren om deze te verwijderen.

Hoe de rode lijn te verwijderen?
Hoe de rode lijn te verwijderen?

Noodzakelijk

  • -teksteditor;
  • -muis;
  • -toetsenbord.

instructies:

Stap 1

Schakel automatisch inspringen uit voor elke nieuwe alinea. Om dit te doen, selecteert u het stuk tekst dat u wilt bewerken, of de hele tekst. Als u slechts één alinea hoeft te corrigeren, kunt u de muiscursor eenvoudig ergens in de tekst van die alinea plaatsen.

Stap 2

Ga naar het tabblad "Home" en klik op de pijlknop in het gedeelte "Alinea". Er wordt een nieuw dialoogvenster "Alinea" geopend. Je kunt het ook op een andere manier aanroepen: klik met de rechtermuisknop op een willekeurig deel van de tekst, selecteer "Alinea" in het vervolgkeuzemenu door erop te klikken met de linkermuisknop.

Stap 3

Ga in het geopende venster naar het tabblad "Inspringingen en afstand". Gebruik in het gedeelte "Inspringing" in het veld "Eerste regel" de vervolgkeuzelijst om de waarde "Geen" in te stellen. Klik op OK in de rechterbenedenhoek van het venster om de nieuwe instellingen van kracht te laten worden. Het dialoogvenster Alinea wordt automatisch gesloten en de rode lijn in de tekst wordt verwijderd.

Stap 4

U kunt de tekst ook zelf bewerken. Plaats de muiscursor voor het eerste afdrukbare teken in een nieuwe alinea en druk op de Backspase-toets. De lijn zal naar links verschuiven. Als de rode lijn in de tekst automatisch of met de Tab-toets is ingevoegd, is dit voldoende.

Stap 5

Als de rode lijn is ingevoegd door herhaaldelijk op de spatietoets te drukken, moet u eventuele spatietekens vóór het begin van de tekst verwijderen. Maak verborgen opmaaktekens zichtbaar. Ga hiervoor naar het tabblad "Home" en klik in het veld "Alinea" op de knop met het symbool "¶".

Stap 6

Na het indrukken van de knop worden alle niet-afdrukbare karakters zichtbaar. Een spatie wordt aangegeven met een “•” symbool. Hoe vaak de spatietoets is ingedrukt, er zullen zoveel tekens in de tekst staan. Verwijder ze met de Backspace- of Delete-toets. Om terug te keren naar de normale weergave van het document, klikt u nogmaals op de knop "¶" in het gedeelte "Alinea".

Aanbevolen: