Opstarten Vanaf De Opdrachtregel

Inhoudsopgave:

Opstarten Vanaf De Opdrachtregel
Opstarten Vanaf De Opdrachtregel

Video: Opstarten Vanaf De Opdrachtregel

Video: Opstarten Vanaf De Opdrachtregel
Video: opstarten vanaf USB stick 2024, Mei
Anonim

Als het besturingssysteem niet opstart, is de eerste stap voor de meeste gebruikers om het opnieuw te installeren. Maar elke computergebruiker weet hoeveel moeite ermee gepaard gaat. Dit is het opnieuw installeren van stuurprogramma's en het verlies van een deel van de gegevens. Ondertussen is er nog een andere uitweg: het systeem opstarten vanaf de opdrachtregel, waarmee u kunt proberen de normale werking van het besturingssysteem te herstellen.

Opstarten vanaf de opdrachtregel
Opstarten vanaf de opdrachtregel

Noodzakelijk

Windows-computer

instructies:

Stap 1

U kunt het systeem opstarten vanaf de opdrachtregel, ongeacht of uw besturingssysteem actief is of dat de computer constant opnieuw opstart. Het belangrijkste is dat het begint te laden. Zelfs als het besturingssysteem crasht, kunt u opstarten vanaf de opdrachtregel als de eerste keer opstarten begint.

Stap 2

Zet uw computer aan. Druk onmiddellijk na het inschakelen continu op de Windows-toets + R-sneltoets. De Windows-toets op een standaardtoetsenbord bevindt zich in de onderste rij, de tweede van links (hierop staat het Microsoft-logo). In plaats van het standaard opstarten van het besturingssysteem, kom je in een menu terecht waar je de opdrachtregel kunt selecteren.

Stap 3

Gebruik de pijlen op uw toetsenbord om de Grub-opdrachtregel te selecteren in de lijst met voorgestelde opties en druk op Enter. De opdrachtregel is nu actief. Als u wilt weten welke opdrachten u kunt gebruiken om de normale werking van het besturingssysteem te herstellen, voert u de opdracht Help in bij de prompt. Een lijst met opdrachten die kunnen worden ingevoerd, verschijnt aan de linkerkant van het venster en een beschrijving van elke opdracht verschijnt aan de rechterkant.

Stap 4

De meest voorkomende opdrachten die u kunt gebruiken om te proberen uw systeem te herstellen. CHKDSK-opdracht. Hiermee kunt u uw harde schijf testen op fouten. Voer eerst de CHKDSK-opdracht in, gevolgd door de stationsletter. Aangezien het besturingssysteem in de overgrote meerderheid van de gevallen op de C-schijf is geïnstalleerd, moet u dienovereenkomstig CHKDSK C invoeren. Als u een systeemschijf hebt die een andere letter wordt genoemd, voert u deze in.

Stap 5

Met behulp van de opdrachtregel kunt u ook het systeemherstelproces starten. Voer hiervoor de opdracht Rstrui.exe in. Er verschijnt een console waarmee u Windows weer aan het werk kunt zetten. Voor het herstelproces hebt u mogelijk een schijf nodig met de distributie van uw besturingssysteem.

Aanbevolen: