Een Schijf Aankoppelen Vanaf De Opdrachtregel

Inhoudsopgave:

Een Schijf Aankoppelen Vanaf De Opdrachtregel
Een Schijf Aankoppelen Vanaf De Opdrachtregel

Video: Een Schijf Aankoppelen Vanaf De Opdrachtregel

Video: Een Schijf Aankoppelen Vanaf De Opdrachtregel
Video: Hoe maak ik mijn schijf zichtbaar in Windows? 2024, April
Anonim

Soms is het nodig om bepaalde acties in een modern besturingssysteem uit te voeren zonder de mogelijkheden van de grafische interface te gebruiken. In Windows is hiervoor een command line interface-emulator, waarmee u bijvoorbeeld een netwerkbron kunt verbinden met behulp van het speciale DOS-commando net use.

Een schijf aankoppelen vanaf de opdrachtregel
Een schijf aankoppelen vanaf de opdrachtregel

instructies:

Stap 1

Begin met het openen van een opdrachtpromptterminal - druk eerst op de win-toets en kies Uitvoeren in het menu. Als uw OS-versie dit item niet in het hoofdmenu heeft, gebruik dan de sneltoetsen win + r. Typ vervolgens drie letters cmd en druk op enter.

Stap 2

Gebruik de opdracht net use om een netwerkstation toe te wijzen. In deze opdracht moet u de letter opgeven die moet worden toegewezen aan het toegewezen netwerkstation, de netwerknaam van de computer waarop dit station (map, station, enz.) zich fysiek bevindt en de naam van de netwerkbron die is toegewezen aan die computer naar de toegewezen schijf. Als u bijvoorbeeld een map wilt verbinden met de netwerknaam sharedDocs, die zich op de harde schijf van een computer met de naam mainComp op het netwerk bevindt, en de letter G aan deze netwerkschijf wilt toewijzen, moet de opdracht als volgt worden geschreven: net use g: / mainCompsharedDocs. In plaats van een computernaam kunt u het IP-adres gebruiken. Bijvoorbeeld: netto gebruik g: / 192.168.0.1sharedDocs. Druk na het invoeren op enter en de netwerkschijf wordt in kaart gebracht.

Stap 3

Geef de gebruikersnaam en het wachtwoord op die eraan zijn toegewezen in dezelfde opdracht, als dit nodig is om verbinding te maken met een netwerkbron. Als voor het in de vorige stap getoonde voorbeeld de verbinding met de netwerkcomputer mainComp bijvoorbeeld het wachtwoord myPass vereist en het is toegewezen aan de gebruiker myName, dan moet de opdracht worden aangevuld met de u-toets die deze gegevens aangeeft: net use g: / mainCompsharedDocs / u: mijnNaam "mijnPass".

Stap 4

Voeg de persistent key toe met de waarde yes als de netwerkschijfverbinding die is gemaakt met de opdracht net use automatisch moet worden hersteld na de volgende keer opstarten van de computer. Het voorbeeld van de tweede stap zou er in dit geval bijvoorbeeld als volgt uit moeten zien: net use g: / mainCompsharedDocs / persistent: yes.

Stap 5

Gebruik de delete-toets als u een netwerkschijf moet loskoppelen. Bijvoorbeeld, het commando net use g: / delete zal station G ontkoppelen. Om alle netwerkstations tegelijkertijd te ontkoppelen, gebruikt u een asterisk in plaats van de letter: net use * / delete.

Aanbevolen: