Windows Herstellen Vanaf De Opdrachtregel

Inhoudsopgave:

Windows Herstellen Vanaf De Opdrachtregel
Windows Herstellen Vanaf De Opdrachtregel

Video: Windows Herstellen Vanaf De Opdrachtregel

Video: Понимание приложений Windows: потоки и дескрипторы 5-го дня 2022, December
Anonim

Als het Windows-besturingssysteem onstabiel is, vaak zonder reden opnieuw opstart of vastloopt, beginnen velen in dergelijke gevallen onmiddellijk het besturingssysteem opnieuw te installeren. Je hoeft het niet meteen te doen. Heel vaak treedt een onstabiele werking van het besturingssysteem op vanwege de afwezigheid van systeembestanden. U kunt proberen de normale werking van Windows te herstellen en systeembestanden te herstellen met behulp van de opdrachtregel.

Windows herstellen vanaf de opdrachtregel
Windows herstellen vanaf de opdrachtregel

Het is nodig

een computer met een Windows-besturingssysteem

instructies:

Stap 1

Klik op Begin. Selecteer in het menu dat verschijnt "Alle programma's". Selecteer in de lijst met programma's "Accessoires" en vervolgens - "Opdrachtregel". Typ bij de opdrachtprompt sfc.exe / en druk op Enter. Er wordt een scan van het systeembestand gestart. Als het systeem detecteert dat de vereiste bestanden ontbreken, worden deze indien mogelijk hersteld vanuit de offlinemap van het besturingssysteem. Sluit na deze procedure de opdrachtprompt en start uw computer opnieuw op. Deze opdracht voor bestandsherstel werkt op alle besturingssystemen.

Stap 2

Als uw besturingssysteem Windows XP is en het helemaal niet start en u geen toegang hebt tot de opdrachtregel, moet u het in de veilige modus starten. Om dit te doen, zet u uw computer aan en drukt u continu op de F8-toets. Er verschijnt een menu met opties voor het starten van het besturingssysteem. Selecteer "Veilige modus met opdrachtprompt" als opstartoptie. Wacht tot het besturingssysteem start in de veilige modus. Houd er rekening mee dat het opstartproces voor Windows in deze modus behoorlijk lang kan duren, het scherm donker kan worden en op het eerste gezicht lijkt het alsof de computer vastloopt. Maar dit is niet het geval.

Stap 3

Wanneer het besturingssysteem opstart, zegt het bureaublad "Veilige modus". De meeste basisfuncties zijn niet beschikbaar in de veilige modus.

Stap 4

Ga naar de opdrachtregel zoals hierboven beschreven en voer "% systemroot% / system32 / restore / strui.exe" in. Druk vervolgens op Enter. Het besturingssysteem "Herstelwizard" verschijnt. Volg dan gewoon al zijn aanwijzingen.

Stap 5

Als er niets gebeurt na het invoeren van de opdracht, hoeft u de opdracht niet te kopiëren, maar handmatig in te voeren. Nadat de "Herstelwizard" zijn werk heeft voltooid, start u uw computer opnieuw op en gaat u naar het systeem in de normale modus. Als alles goed is gegaan, zou het besturingssysteem stabiel moeten zijn.

Populair per onderwerp