Velden Wijzigen In Word

Inhoudsopgave:

Velden Wijzigen In Word
Velden Wijzigen In Word

Video: Velden Wijzigen In Word

Video: Velden Wijzigen In Word
Video: Word Fields Tutorial: Learn how to replace repetitive text in formal documents with zero error 2024, Mei
Anonim

Word is de standaard grafische editor die wordt geleverd bij het Microsoft Office-pakket dat bij het Windows-besturingssysteem wordt geleverd. Daarop zetten ze de eerste stappen bij het typen, dus het wijzigen van de velden in Word behoort tot de basiskennis van een computergebruiker.

Velden wijzigen in Word
Velden wijzigen in Word

instructies:

Stap 1

Elk document dat in Microsoft Word wordt geopend, heeft marges - een gebied dat vrij is van tekst en afbeeldingen aan de boven-, onder-, rechter- en linkerkant. Het is nodig voor de esthetiek en het gemak van het opbergen van de afgedrukte pagina, omdat het is ingesloten in mappen met de linkermarge en de andere drie zijden worden gewist om na verloop van tijd om te draaien. Als de lijnen dicht bij een van deze randen kwamen, zouden sommige onvermijdelijk samen met het papier instorten of zich verbergen achter het gebied van bevestiging aan de binder. De aanwezigheid van velden is dus een voorwaarde voor het juiste ontwerp van elk document.

Stap 2

Er zijn twee manieren om de marges te wijzigen van een pagina die in Word is geopend. De eerste is door het menu Bestand op de taakbalk in de linkerbovenhoek van het venster te gebruiken. Als u op de knop klikt, verschijnt een uitgebreide lijst met opdrachten, waaronder "Pagina-instellingen". Als deze lijst kort is en er geen vereiste regel in staat, dan zou er een cirkel met een dubbele pijl naar beneden onder aan de laatste moeten staan. Als u erop klikt, wordt de hele lijst uitgevouwen. Selecteer in het geopende venster "Pagina-instelling" het tabblad "Velden". Hierop kunt u de grootte van het lege gebied rond de getypte tekst instellen.

Stap 3

Afmetingen zijn numerieke aanduidingen in centimeters die met het toetsenbord kunnen worden ingevoerd of gewijzigd door op de pijltoetsen omhoog of omlaag rechts van de parameterinvoercel te drukken. Elke druk op de knop verandert het cijfer met 1 mm omhoog of omlaag. Het linkergebied is meestal 2,5 cm, alle andere - elk 1 cm. Het is ook mogelijk om de grootte van de binding in te stellen, evenals de positie afzonderlijk van de rest van de waarden in de volgende regel. Sommige documenten zijn mogelijk bovenaan ingebonden in plaats van links, vooral als ze liggend zijn. Je kunt het hier in de boekhandel wijzigen, op het tabblad "Velden".

Stap 4

De tweede manier om de breedte van de marges te wijzigen, is door de randen handmatig te slepen met behulp van de twee linialen aan de boven- en linkerkant van de geopende pagina. De meeste zijn wit, behalve het begin en het einde, die de tint van het Word-venster hebben (grijs, blauw). Het is deze arcering die het gebied van tekstvrije velden aangeeft. Als u de muiscursor naar de rand tussen de grijze en witte delen van de liniaal verplaatst, krijgt deze de vorm van een tweepuntige pijl en verschijnt ook het opschrift "Right (of other) field". U moet de linkermuisknop indrukken en, terwijl u deze ingedrukt houdt, het veld met de dubbele pijl naar de gewenste positie slepen.

Aanbevolen: