Een Bestand Zoeken In Windows

Inhoudsopgave:

Een Bestand Zoeken In Windows
Een Bestand Zoeken In Windows

Video: Een Bestand Zoeken In Windows

Video: Een Bestand Zoeken In Windows
Video: Bestanden en mappen zoeken in windows 10 via de windowsknop 2024, Mei
Anonim

Soms komt het voor dat de gebruiker vergeet in welke directory hij het gewenste bestand heeft opgeslagen. In het Windows-besturingssysteem hoeft u niet alle mappen op een rij te openen om het te vinden. Het is veel gemakkelijker om de doorzoekbare component te gebruiken.

Een bestand zoeken in Windows
Een bestand zoeken in Windows

instructies:

Stap 1

Druk op de Windows-toets of de Start-knop en selecteer Zoeken in het menu. Er wordt een nieuw dialoogvenster geopend. Dit is de tool voor het vinden van bestanden en mappen. Als u het gewenste onderdeel niet kunt vinden in het menu Start, pas dan de weergave ervan aan.

Stap 2

Klik met de rechtermuisknop op de taakbalk en selecteer Eigenschappen in het contextmenu. U kunt ook het Configuratiescherm openen en op het pictogram Taakbalk en Startmenu-eigenschappen in de categorie Vormgeving en thema's klikken.

Stap 3

Ga in het eigenschappenvenster naar het tabblad "Startmenu" en klik op de knop "Aanpassen" tegenover het item "Startmenu". Er wordt een ander venster geopend, maak daarin het tabblad "Geavanceerd" actief.

Stap 4

Blader in de groep Startmenu-items door de lijst met de schuifregelaar of het muiswiel totdat u het item Zoeken vindt. Plaats een marker in het veld tegenover het gevonden item en sluit de vensters door in alle geopende vensters achtereenvolgens op de OK-knop te drukken.

Stap 5

In het zoekvenster zelf kunt u op verschillende criteria naar het gewenste bestand zoeken: op naam, op de datum van de laatste wijzigingen, op grootte, enzovoort. Alle benodigde parameters worden aan de linkerkant van het venster ingesteld. Geef aan op welke lokale stations naar het bestand moet worden gezocht en markeer de betreffende velden met een markering.

Stap 6

Let op de categorie "Geavanceerde opties". Het is het beste om een markering te plaatsen in de velden "Submappen bekijken" en "Zoeken in verborgen bestanden en mappen", omdat het uitbreiden van het zoekgebied de kans vergroot dat het bestand wordt gevonden. Klik op de knop "Zoeken" en wacht tot de bewerking is beëindigd. De lijst met gevonden bestanden wordt aan de rechterkant van het venster weergegeven.

Stap 7

Als u precies weet in welke map u het bestand heeft opgeslagen, opent u het en klikt u op de knop "Zoeken" op de werkbalk. Als u deze knop niet ziet, klikt u met de rechtermuisknop op het paneel en plaatst u een markering in het contextmenu tegenover het item "Gewone knoppen". Wanneer het venster van uiterlijk verandert, stelt u alle benodigde zoekparameters in het linkergedeelte in en klikt u op de knop "Zoeken".

Aanbevolen: