Een Bestand Zoeken

Inhoudsopgave:

Een Bestand Zoeken
Een Bestand Zoeken

Video: Een Bestand Zoeken

Video: Een Bestand Zoeken
Video: Bestanden en mappen zoeken in windows 10 via de windowsknop 2024, Mei
Anonim

In omstandigheden van tijdsdruk kan het moeilijk zijn om snel door de enorme hoeveelheid verzamelde informatie te navigeren en het benodigde bestand in de opslagmappen te vinden. Als deze situatie je bekend voorkomt, wanhoop dan niet: er is een uitweg. U hoeft alleen maar de mogelijkheid te gebruiken om naar een bestand in het computergeheugen te zoeken.

Een bestand zoeken
Een bestand zoeken

instructies:

Stap 1

Ga naar het menu Start op de taakbalk onder aan het scherm. Daar ziet u verschillende bewerkingen die kunnen worden uitgevoerd door op de rechtermuisknop te drukken: selecteer het programma om te werken, open de mappen "Mijn documenten" of "Mijn muziek", raadpleeg de Help of configureer het bedieningspaneel van de computer. Onder al deze opties is de mogelijkheid om naar het vereiste bestand in het geheugen van de computer te zoeken - dit wordt aangegeven door een vergrootglaspictogram. Klik er één keer met de muis op.

Een bestand zoeken
Een bestand zoeken

Stap 2

Er verscheen een nieuw dialoogvenster voor u, verdeeld in twee delen: aan de linkerkant kunt u parameters selecteren om te zoeken en aan de rechterkant wordt het resultaat van het werk weergegeven. Als u naar een specifieke audio, video of document wilt zoeken, klikt u op de bijbehorende optie. Als u alle bestanden met een vergelijkbare naam wilt vinden, selecteert u de optie "Bestanden en mappen".

Een bestand zoeken
Een bestand zoeken

Stap 3

In het volgende dialoogvenster wordt u gevraagd naar een of meer criteria te zoeken. Als je de naam van het bestand nog precies weet, schrijf het dan gerust in het venster "Een deel van de bestandsnaam of de hele bestandsnaam". Als u niet meer precies weet hoe het heette, maar bijvoorbeeld weet wanneer u het heeft gemaakt, selecteert u de optie "Wanneer zijn de laatste wijzigingen aangebracht" en selecteert u vervolgens de datum met behulp van de pijlen op de kalender. Klik met de linkermuisknop op "Zoeken".

Een bestand zoeken
Een bestand zoeken

Stap 4

Nadat de zoekopdracht is uitgevoerd, ziet u aan de linkerkant van het venster hoeveel bestanden met deze naam zijn gevonden en aan de rechterkant - een lijst waarin u kunt navigeren en precies het bestand kunt openen dat u nodig had.

Een bestand zoeken
Een bestand zoeken

Stap 5

Als zoeken niet is geconfigureerd in het menu Start, kunt u eenvoudig de schijf openen waarop u het gewenste bestand hebt opgeslagen: "Deze computer" - "Drive D". In de bovenste taakbalk, samen met de keuze van een map of vensterweergave, zal er een "Zoeken"-optie zijn. Als u erop klikt, wordt het dialoogvenster Zoeken geopend.

Een bestand zoeken
Een bestand zoeken

Stap 6

U kunt ook naar een bestand zoeken in Total Commander. Open hiervoor het programma, klik in de werkbalk op het pictogram van de schijf waarop u naar het bestand gaat zoeken. Druk vervolgens tegelijkertijd op Alt + F7 vanaf het toetsenbord. Er wordt een venster voor het zoeken naar bestanden geopend. Hier kunt u de bestandsnaam en zoeklocatie instellen. Als u de naam van het bestand niet meer weet, kunt u alleen het type bestand instellen dat u nodig heeft (extensie). En in dit geval wordt de bestandsnaam aangegeven met een asterisk (Shift + 8).

Een bestand zoeken
Een bestand zoeken

Stap 7

Klik op "Start zoeken", en na een tijdje ontvangt u een lijst met gevonden bestanden met die naam of extensie. Dubbelklikken op een naam in de lijst sluit de zoekopdracht en brengt u naar de map waarin dit bestand is opgeslagen.

Aanbevolen: