Een Woord Zoeken In Een Document

Inhoudsopgave:

Een Woord Zoeken In Een Document
Een Woord Zoeken In Een Document

Video: Een Woord Zoeken In Een Document

Video: Een Woord Zoeken In Een Document
Video: Tekst zoeken in je Word2016 document 2024, Mei
Anonim

Bij het bewerken van grote documenten hebben gebruikers van teksteditors waarschijnlijk meer dan eens het probleem gehad om de juiste woorden of zinnen te vinden. Deze situatie wordt opgelost door een speciale tekstzoekfunctie in de Microsoft Office Word-editor te introduceren.

Een woord zoeken in een document
Een woord zoeken in een document

Noodzakelijk

Microsoft Office Word-programma

instructies:

Stap 1

Download en installeer Microsoft Office Word-software op uw computer als u dat nog niet hebt gedaan. Voer de installatie uit door de instructies van de menu-items van het installatieprogramma te volgen.

Stap 2

Open het document waarin u het gewenste woord wilt vinden in het programma dat u hebt geïnstalleerd. Zoek in de rechterbovenhoek van het tabblad van het hoofdmenu het item "Zoeken" en voer dit woord zonder fouten in, waarbij de hoogte van de letters behouden blijft. Op het tabblad dat in het venster wordt geopend, kunt u alleen zoeken op aangrenzende - vervang het gevonden woord door een ander woord of ga ernaartoe in de tekst. Dit is heel handig in gevallen waarin een spelfout vele malen in de tekst wordt herhaald, of wanneer u snel een bepaalde passage van een document moet vinden en er direct naartoe moet gaan zonder de rest ervan te lezen. Deze volgorde van acties is typisch voor Microsoft Office Word 2007 en hoger; in eerdere releases ziet het menu er anders uit.

Stap 3

Houd er rekening mee dat, net als veel andere programma's, Microsoft Office Word ook snelkoppelingen naar menufuncties biedt, ongeacht welke versie van dit programma op uw computer is geïnstalleerd. Om het gewenste woord te zoeken, kunt u de toetsencombinatie Ctrl + F gebruiken en vervolgens in het venster door de tabbladen gaan om de gewenste actie te selecteren.

Stap 4

Gebruik het item "Bewerken" in de bovenste werkbalk om het gewenste tekstgedeelte of woord in het hele document te vinden in Microsoft Office Word-versie onder 2007, die een menu in oude stijl heeft. Hetzelfde principe werkt hier: je kunt een woord vinden, het vervangen, ernaartoe gaan, het enige verschil is de volgorde waarin deze functie wordt gestart, die kan variëren afhankelijk van de versie van de geïnstalleerde Microsoft Office-software.

Aanbevolen: