Een Map Zoeken

Inhoudsopgave:

Een Map Zoeken
Een Map Zoeken

Video: Een Map Zoeken

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: Bestanden en mappen zoeken in windows 10 via de windowsknop 2023, Februari
Anonim

Een geordende hiërarchische structuur - een mappenboom - wordt gebruikt om programma's en informatie op computermedia op te slaan. Het is opgebouwd uit geneste objecten - mappen. Elke map kan andere mappen of bestanden bevatten, dus om bij een object te komen, of het nu een document, programma of map is, moet u de map vinden die u nodig hebt. Om een ​​bestandssysteemobject op naam te zoeken, biedt het besturingssysteem speciale procedures.

Een map zoeken
Een map zoeken

Het is nodig

Windows-besturingssysteem

instructies:

Stap 1

Gebruik op een computer met Windows-versies 7 en Vista de standaard bestandsbeheerder, Verkenner, om de map te vinden die u nodig hebt. Om het te starten, gebruikt u het item "Computer" in het hoofdmenu of dubbelklikt u op het pictogram met dezelfde naam op het bureaublad.

Stap 2

Om een ​​zoekopdracht in te voeren, is een speciaal invoerveld toegevoegd aan de Explorer-interface van deze OS-versies - het bevindt zich in de rechterbovenhoek van het programmavenster. In dit veld ziet u de inscriptie "Zoeken: Computer", maar als u erop klikt met de muis, verdwijnt deze. Voer de mapnaam in. Het programma begint al met zoeken en geeft resultaten weer voordat u de set voltooit.

Stap 3

Wacht tot de gewenste map in de lijst met resultaten verschijnt en ga ernaartoe door op deze regel te dubbelklikken.

Stap 4

Het doorzoeken van een hele computer kan lang duren - Explorer moet honderdduizenden items scannen. U kunt deze tijd aanzienlijk verkorten als u eerst naar een specifieke schijf gaat die de gewenste map bevat. Beter nog, ga naar het zoekgebied zo dicht mogelijk bij de directorystructuur in het linkerdeelvenster van Explorer.

Stap 5

U kunt "sneltoetsen" gebruiken om de zoekprocedure te starten - druk op de combinatie Win + F en dezelfde bestandsbeheerder verschijnt op het scherm met een voorstel om een ​​zoekopdracht in te voeren. In dit geval wordt de zoekopdracht echter alleen uitgevoerd in de "Gekozen" - deze zal snel en tevergeefs eindigen. Onder het bericht "Er zijn geen objecten gevonden die aan de zoekcriteria voldoen" ziet u de woorden "Herhaal zoeken in" en een reeks pictogrammen. Selecteer "Computer" onder hen, en "Explorer" zal opnieuw beginnen met kammen, waardoor u terugkeert naar de derde stap die hierboven is beschreven.

Populair per onderwerp