Haarkleur Veranderen In Photoshop

Inhoudsopgave:

Haarkleur Veranderen In Photoshop
Haarkleur Veranderen In Photoshop

Video: Haarkleur Veranderen In Photoshop

Video: Haarkleur Veranderen In Photoshop
Video: Photoshop (CS6) tutorial - Haarkleur veranderen 2024, Mei
Anonim

Haar is niet het belangrijkste element van fotografie, maar het speelt een belangrijke rol bij het retoucheren en artistieke verwerking van een portret. Door hun kleur te markeren of te veranderen, kunt u het uiterlijk van een persoon aanzienlijk verbeteren of zelfs een volledig nieuw beeld creëren. Photoshop heeft veel functies voor het werken met kleur.

Met Photoshop kun je je haar in elke kleur verven
Met Photoshop kun je je haar in elke kleur verven

Noodzakelijk

Adobe Photoshop-programma

instructies:

Stap 1

Laad de foto in Photoshop en dubbelklik op het Quick Mask-pictogram in de werkbalk. Stel in het dialoogvenster dat verschijnt het keuzerondje in op "Geselecteerde gebieden" en klik op OK.

Stap 2

Gebruik het penseel met zachte randen om over het haar te schilderen en druk op Q om terug te keren naar de standaardmodus en een selectie te maken. Kopieer het geselecteerde haar naar een nieuwe laag.

Stap 3

Om een aanpassingslaag voor tint/verzadiging te maken, klikt u op de miniatuur ervan in het deelvenster Aanpassingen. Het toont rechthoeken gevuld met verlopen.

Stap 4

Klik met de rechtermuisknop op de naam van de gemaakte aanpassingslaag en selecteer het commando "Create Clipping Mask". Hierdoor verandert de haarkleur zonder de hoofdafbeelding te beïnvloeden.

Stap 5

Door de positie van de schuifregelaars Tint, Verzadiging en Helderheid te wijzigen, kunt u uw haar verschillende tinten geven. Probeer ook de overvloeimodus van de laag te wijzigen. Experimenteer bijvoorbeeld met de modi Zacht licht, Overlay, Lineair licht.

Stap 6

Een andere manier om je haar opnieuw te kleuren, is door de geselecteerde tint op een nieuwe laag aan te brengen en vervolgens de overvloeimodus te wijzigen in "Hue". In deze modus blijven de luminantie- en verzadigingswaarden van de basiskleur ongewijzigd.

Stap 7

U kunt ook de modus Kleurovervloeiing gebruiken. Daarbij behoudt Photoshop de luminantie van de basiskleur en vervangt de tint en verzadiging door de overeenkomstige waarden voor de geselecteerde tint.

Stap 8

Dupliceer de achtergrondlaag om de opnieuw gegroeide haarwortels te kleuren. Hierdoor worden de wijzigingen gedimd en gemaskeerd. Neem met het gereedschap Pipet een kleurstaal van de highlights van het haar.

Stap 9

Neem een zachte, bijna transparante borstel, zet de Overvloeimodus van het gereedschap op "Kleur" en schilder voorzichtig over de wortels. Om de kleurovergang er natuurlijk uit te laten zien, wijzigt u de Overvloeimodus Penseel in Zacht licht, proeft u uit een donkerder gebied en schildert u opnieuw over de haarwortels.

Stap 10

Op deze manier kunt u een gelijkmatige kleurverandering bereiken zonder de haartextuur en het contrast te verstoren. Om de wortels lichter te maken, is Zacht licht de meest gebruikte modus, maar in sommige gevallen kunt u Overlay gebruiken.

Stap 11

Je kunt ook overgroeide wortels maskeren met een Kleuraanpassingslaag. Selecteer hiervoor het gebied rond de wortels en stel de doezelstraal in op 2-3 pixels. Probeer de voorhoofdsgebieden niet in de selectie op te nemen.

Stap 12

Neem met het gereedschap Pipet een kleurstaal van het lichtste deel van het haar. Activeer de selectie en klik op het pictogram Nieuwe aanpassingslaag maken onder in het deelvenster Lagen. Selecteer "Kleur" in de vervolgkeuzelijst.

Stap 13

Zet de Overvloeimodus op Zacht licht voor de aanpassingslaag. Ga naar een laagmasker en schilder over de overgangsgebieden met een zachte witte borstel om de highlights naar voren te brengen. Om het effect te versterken, maakt u een kopie van de aanpassingslaag en past u de dekking aan.

Aanbevolen: