Hoe De Huidskleur Te Veranderen In Photoshop

Inhoudsopgave:

Hoe De Huidskleur Te Veranderen In Photoshop
Hoe De Huidskleur Te Veranderen In Photoshop

Video: Hoe De Huidskleur Te Veranderen In Photoshop

Video: Hoe De Huidskleur Te Veranderen In Photoshop
Video: Les 042 Photoshop tutorial - In een paar seconde de huidskleur toevoegen 2024, Mei
Anonim

Met de grafische editor Adobe Photoshop kunt u kleuronvolkomenheden in een foto corrigeren. Verander bijvoorbeeld een vervaagde huidskleur in te fel licht of donker - bij onvoldoende licht.

Hoe de huidskleur te veranderen in Photoshop
Hoe de huidskleur te veranderen in Photoshop

instructies:

Stap 1

Open de momentopname in Adobe Photoshop. Klik onder aan het deelvenster Lagen op het pictogram Nieuwe opvul- of aanpassingslaag maken en selecteer Selectieve kleur. Er verschijnt een werkend laagmasker op het lagenpaneel, waarin u het kleurenschema van de afbeelding kunt wijzigen. Het is veel handiger dan direct met een foto te werken, omdat er geen risico bestaat dat het origineel wordt bedorven.

Afbeelding
Afbeelding

Stap 2

In het venster Selectieve kleuropties kunt u de verhouding van kleuren in de geselecteerde afbeelding wijzigen door de schuifregelaars voor kleurselectie te verplaatsen. Als u bijvoorbeeld een te bleke huidskleur op een bepaalde foto wilt corrigeren, moet u de helderheid van de rode kleur verhogen. Selecteer hiervoor in de lijst Kleuren de optie Rood en verminder de helderheid van de blauwgroene kleur (cyaan), aangezien dit het tegenovergestelde is van rood.

Stap 3

Om overtollig groen te neutraliseren, moet u de helderheid van het tegenovergestelde Magenta verhogen. Het tegenovergestelde van blauw is geel. Dus om warmte aan deze foto toe te voegen, moet je de helderheid van de rode, gele en magenta kleuren verhogen. Verplaats hiervoor de schuifregelaar Cyaan naar links en Magenta en Geel naar rechts. Pas het contrast aan met de schuifregelaar Zwart.

Stap 4

Selecteer in de lijst Kleuren de gele kleur (Geel) en wijzig de instellingen ervoor, zoals hierboven beschreven. Als u tevreden bent met het resultaat, klikt u op OK. Als u denkt dat de teint te fel is, verlaagt u de dekking van de aanpassingslaag.

Stap 5

Merk op dat de achtergrondkleur samen met de huidskleur is veranderd. Als u niet tevreden bent met de wijzigingen, klikt u op het laagmaskerpictogram (witte rechthoek), selecteert u een zwarte borstel in de werkbalk en sleept u deze over de plaatsen waar u de originele afbeelding wilt herstellen. U kunt de hardheid en dekking van het penseel wijzigen om alle of een deel van de wijzigingen te verwijderen.

Aanbevolen: