Foto's Bewerken

Inhoudsopgave:

Foto's Bewerken
Foto's Bewerken

Video: Foto's Bewerken

Video: Foto's Bewerken
Video: Hoe edit ik mijn Instagram foto's/story's? 2024, Mei
Anonim

Elke amateurfotograaf was wel eens boos toen hij ontdekte dat een foto van een prachtig landschap niet zo mooi was: vage contouren, kleurruis … Veel van deze fouten kunnen worden verwijderd met de grafische editor Adobe Photoshop.

Foto's bewerken
Foto's bewerken

Noodzakelijk

Adobe Photoshop-fotografie

instructies:

Stap 1

Open de foto met Photoshop.

Stap 2

Kopieer de laag door op Ctrl + J te drukken. Vergeet niet: breng altijd alle wijzigingen aan op een nieuwe laag - als de aanpassing niet is gelukt, kunt u de laag verwijderen en het opnieuw proberen. Dit heeft geen invloed op de hoofdafbeelding. Kijk goed en bepaal van welke gebreken je deze foto wilt bewaren. De kleur van de afbeelding is bijvoorbeeld niet erg goed - er zijn te veel gele tinten. U kunt verschillende methoden gebruiken om het kleurenschema te wijzigen. Druk bijvoorbeeld op Ctrl + U en gebruik de schuifregelaars om de parameters voor helderheid, verzadiging en verlichting te wijzigen. Of gebruik de combinatie Ctrl + B - zo worden de kleurbalansinstellingen genoemd. Door de waarden van de kleurniveaus te wijzigen, verander je de kleur van de afbeelding. Om de kleurtint van een bepaalde foto te corrigeren, is het echter beter om een speciaal fotofilter toe te passen. Kies in het hoofdmenu Afbeelding, vervolgens Aanpassingen en Fotofilter. Zoek met behulp van de selectiemethode het meest succesvolle filter uit de voorgestelde lijst. In dit geval is het Koelfilter (80).

Stap 3

Let op de enigszins vage contouren op de foto. Om deze fout te herstellen, maakt u een kopie van de bewerkte laag met Ctrl + J. Selecteer in het hoofdmenu Filter, vervolgens Overige en Hoogdoorlaat. Stel in op ongeveer 3 pixels.

Stap 4

Pas Overlay-overvloeimodus toe op deze laag. Het beeld is duidelijker. Voeg de lagen samen door op Ctrl + E te drukken of door Laag en omlaag samenvoegen te kiezen in het hoofdmenu.

Stap 5

Aan de rechterkant, rond een prachtige onderwaterplant, kregen we witte highlights, die de foto eerlijk gezegd niet versieren. Ze kunnen worden verwijderd met behulp van de Clone Stamp Tool. Druk op de toets alt="Afbeelding" en klik met de linkermuisknop op het gebied naast de markering. Beweeg daarna de cursor over het belichte gebied - het wordt vervangen door het patroon waarlangs het kruis beweegt. Wanneer u naar een ander gebied gaat, selecteert u een nieuw patroon dat het niet-geslaagde deel van de afbeelding zal vervangen. Hoe zorgvuldiger u de te vervangen achtergrond kiest, hoe realistischer de foto wordt.

Aanbevolen: