Hoe U Uw Foto Kunt Bewerken

Inhoudsopgave:

Hoe U Uw Foto Kunt Bewerken
Hoe U Uw Foto Kunt Bewerken

Video: Hoe U Uw Foto Kunt Bewerken

Video: Hoe U Uw Foto Kunt Bewerken
Video: Grote hoeveelheden foto's bewerken (Lightroom Classic) 2024, Mei
Anonim

U bent misschien geen Photoshop-meester, maar het is nog steeds in uw macht om enkele van de gebreken in uw foto's te corrigeren. Wat moet u het vaakst corrigeren? Ten eerste is dit de witbalans, d.w.z. juistheid van de weergegeven kleuren. Ten tweede het licht: vaak komen de foto's erg donker uit. Ten derde natuurlijke onvolkomenheden: acne, rimpels, littekens, enz. Ten vierde zijn foto's vaak niet scherp genoeg, dus het kan zijn dat je ze moet verscherpen. Maak voor elke bewerking een kopie van de vorige laag.

Voorbeeldfoto voor bewerking
Voorbeeldfoto voor bewerking

Noodzakelijk

  • - Foto
  • - photoshop

instructies:

Stap 1

We gaan dus verder in de reeds gepresenteerde volgorde. Laten we beginnen met het aanpassen van de witbalans. Hoe weet je of het wordt geschonden? De gemakkelijkste manier is door de teint. Een gezicht dat te geel of karmozijnrood is, geeft aan dat de kleuren op de foto niet correct worden weergegeven. Om deze fout te voorkomen, past u de WB-instelling in de camera aan de belichting aan voordat u gaat fotograferen. Als je in.raw-formaat fotografeert, kun je de bb corrigeren in speciale programma's. Als je in.jpg-formaat fotografeert, is het veel moeilijker om het te repareren. Het is beter om een eenvoudige Photoshop-functie te gebruiken. Zoek Automatische toon en automatische kleurcorrectie in het menu Afbeelding. Probeer eerst een van deze punten toe te passen, annuleer dan de actie en probeer de tweede. Van welk resultaat je ook meer houdt, laat dat achterwege.

Bes gecorrigeerd met autotoon
Bes gecorrigeerd met autotoon

Stap 2

Trouwens, met de hierboven beschreven methode lost u niet alleen het probleem van de witbalans op, maar maakt u de foto ook lichter als deze te donker is. Je kunt de foto ook lichter maken door de tool "niveaus" aan te roepen (menu beeld-correctie-niveaus). Door de schuifregelaars te verplaatsen, kunt u de lichtheid van de hooglichten, donkere tinten en middentonen aanpassen.

Niveaus
Niveaus

Stap 3

Gebruik een Healing Brush om natuurlijke onvolkomenheden te verwijderen. Pak de tool, houd de alt="Image"-toets ingedrukt en klik op een schoon deel van de huid in de buurt van degene die u gaat "behandelen". Laat nu de toets los en schilder over alle kleine onvolkomenheden met de muis zoals met een gewone borstel. De huid zal gladder worden. Gebruik een kleinere borstel om vlekken te voorkomen. Overigens kan deze techniek niet alleen worden gebruikt voor het reinigen van de huid, maar ook voor het verwijderen van andere ongewenste objecten van de foto.

Rode auto verwijderd met de Healing Brush
Rode auto verwijderd met de Healing Brush

Stap 4

Het laatste wat overblijft is om het te slijpen. Het is beter om een van de filters in de groep "Scherpte" te gebruiken. Probeer alles. Speel wat met de instellingen en zorg ervoor dat je er een vindt die bij je past. Het belangrijkste is om het niet te overdrijven. Te veel scherpte leidt tot verlies van detail, maakt de foto lelijk en onnatuurlijk. Als je de juiste instellingen hebt gekozen, verlaag je de dekking van de laag iets. Nu kunt u de lagen afvlakken en de bewerkte foto opslaan.

Aanbevolen: