Welk Programma Om Foto's Te Bewerken

Inhoudsopgave:

Welk Programma Om Foto's Te Bewerken
Welk Programma Om Foto's Te Bewerken

Video: Welk Programma Om Foto's Te Bewerken

Video: Welk Programma Om Foto's Te Bewerken
Video: Top 3 apps voor Fotobewerking 2024, Mei
Anonim

Zelfs een doorgewinterde fotograaf met de meest geavanceerde camera tot zijn beschikking kan niet altijd meteen de perfecte foto maken. Nog moeilijkere taken kunnen zich voordoen bij het herstellen van oude foto's. Er zijn speciale bewerkingsprogramma's voor het bewerken van gedigitaliseerd fotografisch materiaal.

Een goede fotograaf bewerkt zelfs geweldige foto's
Een goede fotograaf bewerkt zelfs geweldige foto's

Noodzakelijk

  • - Persoonlijke computer;
  • - Adobe Photoshop-programma;
  • - het Gimp-programma;
  • - FastStone Image Viewer-programma;
  • - Internetverbinding.

instructies:

Stap 1

Van de vele beeldbewerkingsprogramma's is Adobe Photoshop de onbetwiste leider. Dit programma is nodig voor u als u professioneel bezig bent met fotografie of als u afbeeldingen voorbereidt om af te drukken. Als je een amateur of een beginnende fotograaf bent, is Adobe Photoshop ook heel geschikt voor jou, vanwege de eenvoud en duidelijkheid van de interface.

Stap 2

Met Adobe Photoshop kun je bijna alle effecten en technieken die bekend zijn in analoge fotografie toepassen op een reeds gedigitaliseerde foto. U kunt het effect van solarisatie, isogelia krijgen, eenvoudig het kleurengamma aanpassen, details uit de schaduw "trekken" met behulp van de Curves-functie. Adobe Photoshop kan de helderheid, het contrast en de kleur automatisch aanpassen, zodat u uw foto's gemakkelijker en sneller kunt bewerken. Houd er rekening mee dat Adobe Photoshop een betaald programma is.

Stap 3

Als u om welke reden dan ook Adobe Photoshop niet wilt aanschaffen, kunt u de Photoshop Online-service helemaal gratis gebruiken. Deze service zal u ook interesseren omdat tijdens de werking de bronnen van uw computer praktisch niet worden gebruikt. Het programma zelf en tijdelijke bestanden bevinden zich op de server, waardoor u schijfruimte kunt besparen, terwijl de vereisten voor compatibiliteit van het programma met het besturingssysteem worden verwijderd.

Stap 4

Een alternatief voor Adobe Photoshop is de Gimp-editor. Deze gratis afbeeldingseditor lijkt veel op Adobe Photoshop, maar het is geen kloon en je zult moeten wennen aan de interface. Gimp is oorspronkelijk ontwikkeld voor het Linux-besturingssysteem en heeft momenteel versies voor zowel Windows als Mac Os. De Windows-versies van Gimp laden traag, maar de functionaliteit is redelijk vergelijkbaar met Adobe Photoshop. Op dit moment is Gimp volledig gerussificeerd.

Stap 5

Mogelijk hebt u niet het volledige scala aan functies van krachtige afbeeldingseditors nodig om foto's te verwerken. Besteed aandacht aan FastStone Image Viewer. FastStone Image Viewer is in de eerste plaats een grafische viewer en heeft veel functies voor het bewerken en converteren van afbeeldingen. Dit gratis programma is net zo gebruiksvriendelijk als veel betaalde programma's, en de retoucheer- en kleurcorrectiefuncties van FastStone Image Viewer zijn uitstekend.

Aanbevolen: