Een Track Identificeren?

Inhoudsopgave:

Een Track Identificeren?
Een Track Identificeren?

Video: Een Track Identificeren?

Video: Een Track Identificeren?
Video: Name unknown song old 2024, Mei
Anonim

Als je van een compositie houdt, maar de naam niet weet, kun je speciale software gebruiken die is gemaakt voor het herkennen van melodieën. Apps maken verbinding met een internetserver, zoeken naar overeenkomsten en geven de titel van het nummer weer. Het is voldoende om het programma te starten en de microfoon naar de geluidsbron te brengen.

Een track identificeren?
Een track identificeren?

Noodzakelijk

  • - Microfoon;
  • - hulpprogramma voor het herkennen van melodieën.

instructies:

Stap 1

Een van de meer populaire muziekherkenningssoftware is Tunatic. Ga naar de officiële website van de app en download de nieuwste versie van de hoofdpagina in het gedeelte Downloaden. Voer het gedownloade bestand uit en voltooi de installatie volgens de instructies op het scherm van het installatieprogramma.

Stap 2

Sluit een microfoon aan op de audio-ingang van uw computer en configureer deze. Dit kan worden gedaan met behulp van het bedieningspaneel van de geluidsdriver die in het systeem is geïnstalleerd. Volumeparameters kunnen worden aangepast door met de rechtermuisknop op het pictogram in het Windows-systeemvak in de rechterbenedenhoek van het scherm te klikken. Selecteer het menu-item "Recorders", waar u de microfoonparameters kunt aanpassen.

Stap 3

Het hulpprogramma wordt gestart als een kleine widget op het scherm in de linkerbovenhoek van het scherm. Breng de aangesloten microfoon naar de speakers en begin met het spelen van de melodie. Klik op het vergrootglaspictogram in het linkerdeel van het programmavenster en wacht op de melding over de gevonden melodie. De applicatie geeft de naam van het herkende nummer weer.

Stap 4

Als je de gewenste melodie niet kunt vinden met Tutanic, probeer dan een andere herkenningssoftware. Met het hulpprogramma Musicbrainz kunt u bijvoorbeeld niet alleen het nummer vinden dat wordt afgespeeld, maar ook een specifiek audiobestand op uw computer. De WinAmp-speler heeft ook een Autotag-functie waarmee u het bestand kunt identificeren aan de hand van de tags die erin zijn gegraveerd.

Stap 5

Melodieherkenning kan ook worden uitgevoerd met een mobiel apparaat. Er is een unieke TrackID-applicatie voor Sony Ericsson-telefoons. Er is een vergelijkbaar Shazam-programma voor apparaten op basis van iOS-, Symbian- en Android-besturingssystemen. Voer het gebruikte hulpprogramma uit op uw apparaat, breng het naar de geluidsbron en wacht tot het proces van het bepalen van de melodie is voltooid. Als er overeenkomsten worden gevonden, wordt een bijbehorende melding op het scherm weergegeven.

Aanbevolen: