Hoe De Koeler Aan Te Zetten?

Inhoudsopgave:

Hoe De Koeler Aan Te Zetten?
Hoe De Koeler Aan Te Zetten?

Video: Hoe De Koeler Aan Te Zetten?

Video: Hoe De Koeler Aan Te Zetten?
Video: Kijkersvragen: Wat je moet weten over CPU-koelers 2024, April
Anonim

Ventilatoren in computers en laptops zijn essentieel voor het koelen van kritieke componenten van deze apparaten. Een onstabiele werking van een koeler leidt meestal tot oververhitting van de apparatuur en de daaruit voortvloeiende schade.

Hoe de koeler aan te zetten?
Hoe de koeler aan te zetten?

Noodzakelijk

  • - Snelheid ventilator;
  • - AIDA.

instructies:

Stap 1

Begin met het installeren van een softwareprogramma dat temperatuurveranderingen voor kritieke apparaten bewaakt. Er zijn een groot aantal hulpprogramma's om dit proces uit te voeren. De meest populaire zijn: Speed Fan, Speccy, AIDA, pc-gezondheid. Selecteer het juiste programma en installeer het op uw computer.

Stap 2

Als u geen hulpprogramma's van derden wilt gebruiken, zet u uw computer aan en opent u het BIOS-menu. Open het Status-menu en bekijk de meetwaarden van de ingebouwde sensoren. Het nadeel van deze methode is dat u de mate van verwarming van het apparaat tijdens actief bedrijf niet kunt inschatten.

Stap 3

Open de behuizing van de systeemeenheid en zoek de defecte ventilator. Opgemerkt moet worden dat als de ventilatorbladen niet draaien, dit niet betekent dat de ventilator kapot is. Zorg ervoor dat de voedingskabel van de koelunit op de juiste connector is aangesloten.

Stap 4

Draai de messen met uw vinger om ervoor te zorgen dat het apparaat niet vuil is. Sluit de blokkast. Start je computer opnieuw op. Ga opnieuw naar het BIOS-menu door op de Delete-toets te drukken.

Stap 5

Open het menu Geavanceerde instellingen. Zoek het submenu Ventilatorregeling. Stel de optie Altijd aan in. Deze methode is vooral relevant bij het werken met mobiele computers. In deze apparaten kunnen koelers automatisch worden uitgeschakeld om energie te besparen.

Stap 6

Start het Windows-besturingssysteem en installeer het Speed Fan-programma als je dat nog niet eerder hebt gedaan. Open dit programma en ga naar het eerste tabblad.

Stap 7

Stel zelf de rotatiesnelheid van elke koeler in. Vul hiervoor de vereiste velden in door waarden in te stellen van 1 tot 100. Minimaliseer het programmavenster, maar sluit het niet.

Stap 8

Open het Configuratiescherm, selecteer "Systeem en beveiliging". Open het menu Energiebeheer. Schakel de modus "Actief" in de instellingen van de koelparameters in. Voorkom dat de koelers worden uitgeschakeld om stroom te besparen.

Aanbevolen: