Hoe Een Vaste Spatie Te Plaatsen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Vaste Spatie Te Plaatsen
Hoe Een Vaste Spatie Te Plaatsen

Video: Hoe Een Vaste Spatie Te Plaatsen

Video: Hoe Een Vaste Spatie Te Plaatsen
Video: Word1 BH met tekst Tekst typen vaste spatie en vast afbreekstreepje 2024, Mei
Anonim

Bij het maken van tekstdocumenten kan het nodig zijn om automatische terugloop naar de volgende regel te voorkomen. Bijvoorbeeld om initialen op één regel te laten staan met de achternaam, de naam van het softwareproduct met het versienummer, de waarde met de aanduiding van de meeteenheid, enz. Om dit te doen, worden de gebruikelijke spaties tussen woorden vervangen door speciale spaties, die "non-breaking" (niet-brekende spatie) worden genoemd.

Hoe een vaste spatie te plaatsen
Hoe een vaste spatie te plaatsen

instructies:

Stap 1

Als zo'n spatie in een webpagina moet worden ingevoegd, moet een speciaal teken ("ezelsbruggetje") van de HTML-taal worden gebruikt. In de broncode van de pagina ziet het eruit als deze tekenset:. Bijvoorbeeld: Dit is & nbsr; voorbeeld & nbsr; niet-afbrekende & nbsr;-tekst. Dit fragment kan overal in de tekst van de pagina worden geplaatst, en overal zal de browser deze woorden op één regel plaatsen, waardoor de overgang naar de volgende regel ofwel naar de positie voor dit blok of erna.

Stap 2

Deze eigenschap van de vaste spatie wordt vaak gebruikt in de lay-out van webpagina's, niet alleen om woorden in de tekst te "lijmen", maar ook als "spacer" in tabellen en andere blokelementen. Als er bijvoorbeeld geen breedte is opgegeven voor een kolom in een tabel, kan een vaste spatie (een of meer) worden ingevoegd in een van de cellen, en de browser zal deze kolom niet "afvlakken" tot de breedte nul, zelfs niet als alle cellen in de kolom leeg zijn. Bovendien kunt u met dergelijke spaties de afstand tussen woorden wijzigen door twee of meer woorden in te voegen zonder CSS (Cascading Style Sheets) te gebruiken.

Stap 3

Als een vaste spatie moet worden geplaatst in een tekstdocument dat is opgeslagen in een bestand met het formaat van een van de kantoortoepassingen (bijvoorbeeld doc of docx), dan kunt u de overeenkomstige optie van de Microsoft Word-teksteditor gebruiken. Ga hiervoor bijvoorbeeld in de versie van Word 2007 naar het tabblad "Invoegen" en open in de groep "Symbolen" de vervolgkeuzelijst op de knop "Symbool". Selecteer het laagste item daarin - "Andere symbolen".

Stap 4

Ga naar het tabblad "Speciale tekens" van het venster dat wordt geopend en zoek de regel in de lijst met de tekst "Non-breaking space". Klik vervolgens op de knop "Invoegen" en sluit het venster. Deze hele procedure kan worden vervangen door op de sneltoetsen CTRL + SHIFT + spatiebalk te drukken die eraan zijn toegewezen.

Aanbevolen: