Hoe Een Dvd-station Te Repareren

Inhoudsopgave:

Hoe Een Dvd-station Te Repareren
Hoe Een Dvd-station Te Repareren

Video: Hoe Een Dvd-station Te Repareren

Video: Hoe Een Dvd-station Te Repareren
Video: How to repair a CD/DVD drive that won't eject the discs 2024, April
Anonim

Een schijfstoring kan het leven van een pc-gebruiker moeilijk maken. De mogelijkheid om schijven te lezen en te schrijven gaat verloren, wat de mogelijkheid om informatie uit te wisselen aanzienlijk zal beperken. Met enige kennis kunt u de schijf zelf repareren.

Hoe een dvd-station te repareren
Hoe een dvd-station te repareren

instructies:

Stap 1

Bepaal de oorzaak van de schijfstoring. Meestal faalt een dvd-station als gevolg van verhoogde wrijving in het schijflaadmechanisme, als gevolg van een gescheurde riemaandrijving en vervuiling van de laserlens. Om het dvd-station te repareren, verwijdert u het uit de systeemeenheid. Verwijder hiervoor het zijpaneel door eerst de twee bevestigingsschroeven los te draaien. Koppel vervolgens alle kabels los van de schijf, schroef de zelfknippers los waarmee deze vastzit in het geval van de systeemeenheid en verwijder deze.

Stap 2

Neem een stuk dunne draad of een dunne naald. Zoek een rond gat onder de lade die de schijven vasthoudt. Steek de draad erin. De lade schuift automatisch naar buiten. Trek deze lade naar buiten totdat deze stopt. Maak vervolgens de houders van het voorpaneel los. Trek het paneel naar u toe. Neem een schroevendraaier, draai de bevestigingsbouten los. Verwijder vervolgens de resterende aandrijfpanelen.

Stap 3

Neem een dunne borstel. Gebruik het om al het stof van het aandrijfmechanisme te verwijderen. Neem vervolgens een stuk schone doek en veeg hiermee eventueel achtergebleven oud vet af. Er zit ook stof in. Neem siliconenvet. Breng het aan op alle bewegende delen van het aandrijfmechanisme. Inspecteer de riemaandrijving. Als het intact is en de riem is intact, raak dan niets aan. Als u merkt dat deze versleten is, vervangt u deze door een nieuwe.

Stap 4

Zoek de laserlens. Neem een speciale technische doek en stof deze af. Pas vervolgens, indien nodig, de hoeveelheid laserstroom aan om het dvd-station te repareren. Om dit te doen, sluit u de voedingskabel en de lintkabel aan op de drive, zonder het frontpaneel. Installeer vooraf een potentiometer op de laserwagen die de stroom zal meten.

Stap 5

Zoek de speciale schroef op het paneel. Door eraan te draaien, kunt u de hoeveelheid stroom verhogen of verlagen. Volg alle wijzigingen via het Nero Speed Disc-programma. Wanneer het programma detecteert dat de schijven op de beste manier leesbaar zijn, zet u de schroef in de geselecteerde positie vast. Monteer de schijf en installeer deze in de systeemeenheid.

Aanbevolen: