Het Gebeurtenislogboek Wissen

Inhoudsopgave:

Het Gebeurtenislogboek Wissen
Het Gebeurtenislogboek Wissen

Video: Het Gebeurtenislogboek Wissen

Video: Het Gebeurtenislogboek Wissen
Video: Windows Services: A Technical Look at Windows 11 and Server 2022 Part 2 2024, Maart
Anonim

Het systeemgebeurtenislogboek dat op een externe of lokale computer is opgeslagen, kan alleen worden verwijderd als u toestemming hebt om het register te wijzigen. Bij een dergelijke verwijdering wordt eerst het bestand met de inhoud gewist en vervolgens alle bronnen uit het register.

Het gebeurtenislogboek wissen
Het gebeurtenislogboek wissen

Noodzakelijk

  • - computer;
  • - vaardigheden op het gebied van systeembeheer.

instructies:

Stap 1

Log in als beheerder. Om dit te doen, moet uw huidige gebruiker lid zijn van de groep Administrators of de juiste machtiging verkrijgen door te delegeren. Als de computer deel uitmaakt van een domein, kunnen leden van de groep Domeinadministrators deze procedure uitvoeren. Gebruik echter de opdracht "Uitvoeren als" om de veiligheid te garanderen.

Stap 2

Ga naar het hoofdmenu om gebeurtenissen uit het logboek te verwijderen, klik hiervoor op de knop "Start", selecteer de opdracht "Configuratiescherm", dubbelklik op het pictogram "Administratieve hulpmiddelen". Selecteer in dit venster het pictogram "Event Viewer" en dubbelklik erop, of druk op de knop Enter.

Stap 3

Open het venster "Event Viewer". Selecteer in de boomstructuur van deze console het logboek dat u wilt wissen. Ga naar het menu "Actie", selecteer de optie "Alle gebeurtenissen wissen". Om het logboek op te slaan voordat het wordt gewist, klikt u op de knop "Ja". Als het logboek in een bestand is opgeslagen, kan het op deze manier niet worden gewist. Om het logboek te wissen, moet u het bestand verwijderen waarin het is opgeslagen.

Stap 4

Verwijder de gebeurtenislogboekvermeldingen in het besturingssysteem Windows 7. Ga hiervoor naar het hoofdmenu en selecteer "Configuratiescherm" en selecteer vervolgens de optie "Beheerderstools" in de paneelcomponenten. Selecteer vervolgens de administratieve opdracht "Event Viewer".

Stap 5

Open vervolgens de "MMC Management Console", klik hiervoor op de knop "Start", typ Mmc in het zoekveld, druk op Enter. Selecteer in het consolemenu de optie Module toevoegen of verwijderen of druk op de toetsencombinatie Crtl + M. Selecteer in het dialoogvenster "Event Viewer", klik op "Toevoegen", vervolgens op "Voltooien" en "OK".

Stap 6

Klik op Start, Uitvoeren, typ Eventvwr.msc. Ga vervolgens naar het menu Actie en de opdracht Logboek wissen. Om na het opschonen op te slaan, selecteert u "Opslaan en opschonen". Voer een bestandsnaam in en klik op de knop "Opslaan".

Aanbevolen: