Hoe Een Repeater In Te Stellen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Repeater In Te Stellen
Hoe Een Repeater In Te Stellen

Video: Hoe Een Repeater In Te Stellen

Video: Hoe Een Repeater In Te Stellen
Video: Wifi-repeater: de Access Point-modus installeren 2024, April
Anonim

Heel vaak is het in een relatief kleine leefruimte noodzakelijk om een draadloos netwerk te creëren. De aanwezigheid van dikke muren en dubbele scheidingswanden is een negatieve factor voor een correcte signaaloverdracht en vaak gaat het signaal verloren voordat het alle gebruikers op het netwerk bereikt.

Hoe een repeater in te stellen
Hoe een repeater in te stellen

Noodzakelijk

WL-520gU router met repeaterfunctie

instructies:

Stap 1

Om het signaal in het hele draadloze netwerk te versterken, moet u routers installeren die zijn uitgerust met een repeaterfunctie. Natuurlijk is er voor een thuisnetwerk een goede optie - om 2 subnetten met verschillende signaaltransmissieapparaten "over-the-air" te maken, maar dit schema is niet ideaal. Daarom moeten meerdere routers worden gebruikt die het signaal voortzetten.

Stap 2

Eén apparaat dekt bijvoorbeeld 100 meter, maar u moet een netwerk van 200 meter lang maken. Daarom is het binnen het bereik van het eerste apparaat noodzakelijk om een tweede soortgelijk apparaat te lokaliseren. Deze technologie wordt het Wireless Distribution System genoemd.

Stap 3

Om de configuratie te voltooien, moet u een internetbrowser starten en 192.168.1.1 invoeren in de adresbalk. Druk op Enter om naar het apparaatmenu te gaan. Vouw het gedeelte Draadloos uit en ga naar het tabblad Interface. Stel het aantal kanalen in op minimaal 10 en wijs bij "Verbindingstype" op "Auto-mode" met uitleg 54g Protection.

Stap 4

Het volgende tabblad is Brug. Laat het aantal kanalen gelijk. Laat het verbindingstype "Mixed" staan. Op het tabblad Geavanceerd moet u de functie AfterBurner uitschakelen. Laat het item "SSID verbergen" op dezelfde positie staan, d.w.z. "Nee".

Stap 5

Tabblad Bedieningsmodus. Hier moet u de Home Gateway-modus selecteren. Specificeer uw IP-adres, subnetmasker en andere adreszoekparameters op de LAN-pagina.

Stap 6

Nu moet u de instellingen opslaan en het wifi-apparaat opnieuw opstarten. Selecteer hiervoor het juiste item in het modemmenu of voer deze handeling handmatig uit door op de Reboot-knop op de router te drukken.

Stap 7

Sluit 2 apparaten aan op het netwerk en controleer hun werking, evenals de beschikbaarheid van communicatie binnen 200 meter, zoals vermeld in het voorbeeld.

Aanbevolen: