Hoe Schrijf Je Een Script?

Inhoudsopgave:

Hoe Schrijf Je Een Script?
Hoe Schrijf Je Een Script?

Video: Hoe Schrijf Je Een Script?

Video: Een script schrijven 2022, November
Anonim

In het internet van vandaag heerst totale interactie - je moet heel hard je best doen om op zijn minst een site te vinden die de bezoeker niet aanbiedt om iets te doen en onmiddellijk een reactie van de site te krijgen. Vaak wordt ons echter niet eens aangeboden om iets in te vullen of in te drukken - de pagina zelf reageert op de beweging van de cursor en soms loop je door de pagina's alsof je door een mijnenveld loopt. Alle interactiviteit op sites wordt verzorgd door scripts. Dit kunnen zowel scripts zijn die op de server worden uitgevoerd als die welke op onze computer worden uitgevoerd. Laten we proberen het eenvoudigste script te schrijven om een ​​idee te krijgen van wat het eigenlijk is.

Hoe schrijf je een script?
Hoe schrijf je een script?

instructies:

Stap 1

Het woord script zelf betekent letterlijk "script", dat wil zeggen een beschrijving van de reeks acties die nodig zijn om de taak te voltooien. De uitvoerder van dit script kan ofwel de corresponderende module van de serversoftware zijn, ofwel de browser op onze computer. Aangezien een browser, in tegenstelling tot een webserver, altijd bij de hand is, laten we een script schrijven in een taal die de browser begrijpt - JavaScript. Elke teksteditor is hiervoor voldoende - een standaard notitieblok is prima. Voor het constant programmeren van scripts kun je natuurlijk niet zonder een gespecialiseerde editor. Zo'n editor vergemakkelijkt het routinewerk van het schrijven van scripts enorm, waardoor je hoofd vrij is voor creativiteit.

Stap 2

Om een ​​browser een taak te laten lezen, begrijpen en uitvoeren, moet een script worden geschreven en geschreven volgens regels die bekend zijn bij de ingebouwde scripttaalinterpreter van de browser. De eerste regel is om de uitvoerder te vertellen dat het script vanaf dit punt begint. In JavaScript kan deze openingstag er als volgt uitzien: En de afsluitende tag ziet er als volgt uit: Tussen deze twee tags staan ​​instructies - taaloperators. Een reeks instructies voor de browser om de huidige tijd af te drukken in het HOUR:MINUTE-formaat ziet er bijvoorbeeld als volgt uit: var aTime = new Date ();

document.write ("Now" + aTime.getHours () + ":" + aTime.getMinutes ()); Hier instrueert de eerste regel var aTime = new Date () de scriptuitvoerder om een ​​virtueel object met de naam "aTime" te maken. Dit object vertegenwoordigt de huidige datum en tijd. document.write () is een commando om op de pagina af te drukken wat hieronder tussen haakjes staat aangegeven, en de commando's aTime.getHours () en aTime.getMinutes () instrueren om het huidige uur en de minuut op te halen uit het "aTime"-object. De + -operators voegen de hele string samen die op een enkele regel moet worden afgedrukt. Wanneer samengesteld, zou dit eenvoudige JavaSript-script er als volgt uitzien:

var aTime = nieuwe datum ();

document.write ("Now" + aTime.getHours () + ":" + aTime.getMinutes ());

Stap 3

Het blijft om deze code op te slaan in een bestand met de htm-extensie of de html-extensie (HyperText Markup Language), het besturingssysteem herkent het bestandstype en verzendt het voor uitvoering naar het programma dat aan dit bestandstype is toegewezen - de browser. Als gevolg hiervan wordt ons script als volgt gelezen en uitgevoerd door de taalvertaler en in het browservenster weergegeven:

Script uitvoering resultaat
Script uitvoering resultaat

Populair per onderwerp