Opgeslagen Logboeken Bekijken

Inhoudsopgave:

Opgeslagen Logboeken Bekijken
Opgeslagen Logboeken Bekijken

Video: Opgeslagen Logboeken Bekijken

Video: Opgeslagen Logboeken Bekijken
Video: Opgeslagen wachtwoorden bekijken in Windows 10 2024, Mei
Anonim

Logboeken zijn gegevens die worden verzameld tijdens de werking van applicatie- en systeemprogramma's. Ze bevatten in de regel service-informatie over noodsituaties en storingen. Daarom is het vaak nodig om de opgeslagen logboeken te bekijken om de oorzaken van storingen in de werking van applicaties en subsystemen te identificeren.

Opgeslagen logboeken bekijken
Opgeslagen logboeken bekijken

Noodzakelijk

beheerdersrechten op de lokale computer

instructies:

Stap 1

Bekijk de logboeken die zijn opgeslagen in het Windows-gebeurtenislogboek. Start de MMC-console. Om dit te doen, klikt u met de rechtermuisknop op het pictogram "Deze computer" op het bureaublad en selecteert u "Beheren …" in het contextmenu dat verschijnt. U kunt ook de map "Configuratiescherm" openen met behulp van het juiste item in het gedeelte "Instellingen" van het menu "Start". Vervolgens moet u naar de map "Beheer" gaan met behulp van de snelkoppeling met dezelfde naam en vervolgens "Computerbeheer" openen.

Vouw in het linkerdeelvenster van het venster dat verschijnt de onderdelen "Hulpprogramma's" en "Gebeurtenisviewer" op volgorde uit. Markeer een van de geneste items. Logboeken van de geselecteerde sectie worden rechts in het venster weergegeven. Om gedetailleerde informatie over een afzonderlijk element te krijgen, dubbelklikt u erop met de muis.

Opgeslagen logboeken bekijken
Opgeslagen logboeken bekijken

Stap 2

Bekijk de logboeken die zijn opgeslagen in het externe Windows-logboekbestand. Open indien nodig het venster Computerbeheer zoals beschreven in de eerste stap. Vouw in het linkerdeelvenster het item Hulpprogramma's uit. Vouw Event Viewer uit en markeer deze. Klik erop met de rechtermuisknop of open het gedeelte "Actie" van het hoofdmenu. Klik op het item "Logbestand openen".

Navigeer in het dialoogvenster dat verschijnt naar de map waar het Windows-gebeurtenislogboekbestand zich bevindt. Markeer het in de lijst. Selecteer in de vervolgkeuzelijst "Logtype" een van de elementen ("Beveiliging", "Toepassing", "Systeem"). Wijzig indien nodig de naam in het tekstvak Weergavenaam. Klik op de knop "Openen". Bekijk het geladen logboek door het toegevoegde item in het linkerdeel van het venster te markeren.

Opgeslagen logboeken bekijken
Opgeslagen logboeken bekijken

Stap 3

Zoek een van de systeemlogbestanden die worden onderhouden door de syslogd-service op Linux- of FreeBSD-besturingssystemen. Ga naar de map / etc en open het syslog.conf-bestand in een viewer (dit vereist in de meeste gevallen toegang met adm- of root-gebruikersrechten). Analyseer de inhoud van het bestand. Ontdek de paden naar de logbestanden waar de berichten van de subsystemen en services waarin u geïnteresseerd bent, worden toegevoegd.

Opgeslagen logboeken bekijken
Opgeslagen logboeken bekijken

Stap 4

Bekijk de opgeslagen logs in Linux- of FreeBSD-besturingssystemen. Open de bestanden die u in de vorige stap hebt gedefinieerd in een viewer. Hiervoor is hoogstwaarschijnlijk de autoriteit van de adm of rootgroep vereist. U kunt ook het tail-commando gebruiken om de laatste paar regels logs naar de console af te drukken. Bijvoorbeeld:

staart -n 15 / var / log / berichten

Deze opdracht is erg handig om snel de laatste gebeurtenissen te bekijken die aan het logboek zijn toegevoegd.

Aanbevolen: