Een Computer Identificeren Aan De Hand Van Een IP-adres

Inhoudsopgave:

Een Computer Identificeren Aan De Hand Van Een IP-adres
Een Computer Identificeren Aan De Hand Van Een IP-adres

Video: Een Computer Identificeren Aan De Hand Van Een IP-adres

Video: Een Computer Identificeren Aan De Hand Van Een IP-adres
Video: How do I find my IP address - How to find my IP address fast u0026 free 2024, April
Anonim

Elke computer die met internet is verbonden, heeft een uniek netwerk-IP-adres. Er kunnen niet twee computers met hetzelfde adres tegelijkertijd op het netwerk zijn, waardoor het mogelijk is om te bepalen vanaf welke computer deze of gene activiteit is uitgevoerd.

Een computer identificeren aan de hand van een IP-adres
Een computer identificeren aan de hand van een IP-adres

Het is nodig

  • - dienst wie is;
  • - Metasploit-programma;

instructies:

Stap 1

De noodzaak om alle beschikbare informatie over een computer met een bekend IP-adres te verzamelen, kan in verschillende situaties ontstaan, bijvoorbeeld bij vermoedens van frauduleuze handelingen door de eigenaar of wanneer een Trojaans programma wordt gedetecteerd dat verbinding maakt met een specifiek IP-adres.

Stap 2

Om alle beschikbare informatie over uw computer te vinden, gebruikt u een van de who is-services, bijvoorbeeld All Nettools. Voer in de zoekbalk het adres in van de computer waarin u geïnteresseerd bent en u ontvangt alle beschikbare informatie.

Stap 3

Sommige diensten geven direct gegevens over de locatie van de computer door, bijvoorbeeld de Russische dienst IP Ping.ru. Met deze bron kunt u binnen enkele seconden een redelijk volledige hoeveelheid informatie krijgen. Toegegeven, het bepalen van de locatie van de computer is vaak onjuist.

Stap 4

Het moet duidelijk zijn dat een persoon die zich bezighoudt met illegale activiteiten op internet bijna altijd maatregelen neemt om zijn echte IP-adres te verbergen, dus u zult hoogstwaarschijnlijk naar slechts een van de tussenliggende proxyservers gaan. Maar zelfs als het u lukt om het echte netwerkadres van de computer te bepalen, kunt u de gegevens van de eigenaar niet achterhalen, aangezien providers dergelijke informatie alleen verstrekken op verzoek van wetshandhavingsinstanties.

Stap 5

Als de wetshandhavingsinstanties u om de een of andere reden niet hebben geholpen, kunt u proberen informatie over de aanvaller te verzamelen met behulp van speciale hulpprogramma's. Download en installeer bijvoorbeeld het Metasploit-programma. Dit is een volledig legaal hulpprogramma, u kunt het gratis downloaden van de website van de fabrikant. Met zijn hulp kunt u onderzoek doen op een externe computer en de zwakke punten ervan identificeren. Vergeet niet om een proxyserver te gebruiken tijdens het werken.

Stap 6

Het Metasploit-programma maakt het niet alleen mogelijk om externe computers te onderzoeken, maar ook om deze te penetreren met behulp van de gevonden kwetsbaarheden. Vergeet alleen niet dat het binnendringen in de computer van iemand anders illegaal is, dus deze optie kan alleen worden gebruikt als alle andere mogelijkheden al zijn uitgeput.

Aanbevolen: