Hoe Maak Je Een Printscreen?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Printscreen?
Hoe Maak Je Een Printscreen?

Video: Hoe Maak Je Een Printscreen?

Video: Hoe maak ik een screenshot in Windows? 2022, December
Anonim

Heel vaak op het net moet je lezen in antwoord op de vraag hoe je een screenshot maakt, advies "download het programma" dit of dat. De computer heeft echter al alles wat hiervoor nodig is, zelfs een aparte knop op het toetsenbord.

Hoe maak je een printscreen?
Hoe maak je een printscreen?

instructies:

Stap 1

Ten eerste over de knop: op de toets, die verantwoordelijk is voor het "fotograferen" van het scherm in het geheugen van de computer, staat "Print Screen", soms afgekort - "Prt Scr". Het is meestal te vinden in de bovenste rij, boven de pijlknoppen.

Locatie van de Print Screen-toets op het toetsenbord
Locatie van de Print Screen-toets op het toetsenbord

Stap 2

Het indrukken van deze knop veroorzaakt geen visuele of geluidseffecten, het systeem zet het beeld van het beeldscherm stil en onopvallend in het RAM-geheugen. Daar zal het zijn totdat je de opdracht "Plakken" geeft. Bovendien maakt het systeem absoluut niet uit waar je de afbeelding precies wilt invoegen. Het kan een standaard verfeditor zijn of geavanceerde Photoshop, een Word-teksteditor of een Excel-spreadsheeteditor. En na het invoegen kunt u alles doen met de afbeelding die het gebruikte programma toestaat. Het meest elementaire dat u ermee kunt doen, is het gewoon opslaan. Volg bijvoorbeeld de hele procedure met bijvoorbeeld een teksteditor Microsoft Word 2007.

Stap 3

Stap 1: om het uiterlijk van het scherm te kopiëren, drukt u op de toets "Print Screen"; Stap 2: open de teksteditor Word en maak een nieuw document aan, bijvoorbeeld door op de Ctrl-toets te drukken en zonder deze los te laten, de "N" toets; Stap 3: om de gekopieerde schermafbeelding te plakken, drukt u op de Ctrl-toets en, zonder deze los te laten, op de "C"-toets; Actie 4: dit is niet nodig, maar als u het niet leuk vindt dat er een enorme afbeelding uitsteekt de randen van het document, is het beter om het met ongeveer een derde te verkleinen. En het kan nog steeds geen kwaad om een ​​titel toe te voegen. Het resultaat in Word 2007 ziet er als volgt uit:

Schermafbeelding in de Word 2007-editor
Schermafbeelding in de Word 2007-editor

Stap 4

Nu hoef je alleen nog maar je werk op te slaan. De Word-teksteditor slaat het op als een tekstdocument. Als we een bestand in het afbeeldingsformaat (gif, jpeg, png, bmp) nodig hebben, is het beter om de gekopieerde knop "Print Screen" in een grafische editor te plakken. U kunt bijvoorbeeld de hele procedure herhalen met betrekking tot de grafische editor Photoshop: Stap 1: kopieer het uiterlijk van het scherm door op de toets "Print Screen" te drukken; Stap 2: open de grafische editor Photoshop en maak een nieuw document (en hier is het ook de sneltoets Ctrl + N); Actie 3: plak het gekopieerde door op de sneltoets Ctrl + C te drukken; Stap 4: ook hier kun je de afbeelding met een derde verkleinen en vervolgens opslaan in gif-formaat (sneltoets alt = "Afbeelding" + Ctrl + Shift + S). Je zou zoiets als deze gif-afbeelding moeten krijgen:

GIF-screenshot
GIF-screenshot

Populair per onderwerp