Hoe Steek Je Monsters In

Inhoudsopgave:

Hoe Steek Je Monsters In
Hoe Steek Je Monsters In

Video: Hoe Steek Je Monsters In

Video: Hoe Steek Je Monsters In
Video: Defeat waves of Cube Monsters in a Sideways Anomaly - Fortnite 2024, Mei
Anonim

Sampling is een nieuwe richting in de muzikale kunst. Zelfs een beginner kan een kleine soundtrack maken die emotie oproept. Maar het maken of vinden van een monster is niet genoeg, het moet ook correct worden toegepast. Hoe steek je monsters correct in?

Hoe steek je monsters in
Hoe steek je monsters in

Noodzakelijk

  • - het internet;
  • - sequencer (logica, fruitige lussen);
  • - midi-toetsenbord of aanraakinvoerapparaat.

instructies:

Stap 1

Sample is een klein geluidsbestand. Het kan worden opgenomen op een dictafoon (microfoon) of worden gemaakt met behulp van elektronische middelen. Samples zelf doen er niet echt toe in muziek. Door verschillende samples te combineren met hun latere verwerking, kunnen hoogwaardige backing-tracks (muziek zonder woorden) voor hiphop, popmuziek of R&B worden gemaakt.

Stap 2

Maak uw eigen voorbeeld of download een bestaand exemplaar. Een grote database met samples van verschillende muziekorkesten en elektronische artiesten is beschikbaar op de projecten sample-create.ru, freshsound.org, sampletools.ru. Op de forums van deze projecten is ook veel informatie te vinden over de verdere verwerking van geluidsbestanden. De voorbeelden van deze gratis projecten hebben echter een belangrijk nadeel - ze zijn niet erg uniek vanwege hun beschikbaarheid.

Stap 3

Download en installeer een sequencer, een programma voor het maken en bewerken van geluidsbestanden. Fruity Loops voor Windows en Logic voor MAC OS zijn de meest populaire en efficiënte sequencers tot nu toe. Beide programma's zijn betaald, maar bieden een proefperiode van gebruik (respectievelijk 30 en 15 dagen).

Stap 4

Laad een sample in uw sequencer. Open hiervoor Fruity Loops of Logic, ga naar het menu Bestand en selecteer Voorbeeld toevoegen.

Stap 5

Bind het voorbeeld aan een toets op uw apparaat - toetsenbord, midi of aanraakinvoerapparaat. Sluit het apparaat aan op de computer, schakel het in, selecteer in de sequencer "Apparaten", item "instellingen". Bind het geheel of een deel van het monster aan een enkele sleutel.

Stap 6

Druk op de Start Record-knop op de sequencertafel. Begin te spelen met samples. Elke druk op de toegewezen toets zal een stuk van de sample spelen. Maak je eigen muzieknummer. Sla de resultaten van je werk op in mp3- of ogg-formaat. Het opslaan gebeurt in het menu "Bestand".

Aanbevolen: