Hoe Maak Je Blauwe Ogen In Photoshop

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Blauwe Ogen In Photoshop
Hoe Maak Je Blauwe Ogen In Photoshop

Video: Hoe Maak Je Blauwe Ogen In Photoshop

Video: Hoe Maak Je Blauwe Ogen In Photoshop
Video: Ogen ophelderen tutorial 2024, Mei
Anonim

Voor veel beginnende gebruikers van Adobe Photoshop is het veranderen van haar- of oogkleur een nauwgezette en nogal gecompliceerde klus. In werkelijkheid is deze eenvoudige fotomanipulatie, hoewel het veel stappen vereist, inherent vrij eenvoudig en kost het niet veel tijd. Met uw hand in hand kunt u het uiterlijk van mensen op foto's radicaal veranderen, zodat niemand ze raadt. U kunt bijvoorbeeld blauwe ogen in een foto maken.

Hoe maak je blauwe ogen in Photoshop
Hoe maak je blauwe ogen in Photoshop

instructies:

Stap 1

Open de foto in Photoshop. Eerst moet u de irissen van de ogen selecteren, inzoomen door met het muiswiel te scrollen, door op de toetsen Ctrl +, Alt + te drukken of het gereedschap Zoomen (Z-toets) te gebruiken. Selecteer het gereedschap Elliptical Marquee, houd de Shift-toets ingedrukt en selecteer de irissen. Door op Shift te drukken, kunt u een perfect gelijkmatige cirkel maken, maar de selectie legt gebieden vast waarvan de kleur niet kan worden gewijzigd - voornamelijk de pupillen en een deel van de wimpers. Gebruik het gereedschap Lasso om de selectie nauwkeuriger te maken. Wijzig de selectiemodus in "Aftrekken van selectie" en omcirkel de gebieden die u niet nodig hebt.

Stap 2

Kopieer de selectie naar een nieuwe laag door de Ctrl + J-toetsen ingedrukt te houden. Dit is nodig om de kwaliteit van de foto te behouden en om de selectie van de gewenste tint en de correctie ervan te vergemakkelijken.

Stap 3

Als de originele oogkleur op de foto lichtgroen, grijs of oranje is, kun je deze stap overslaan. Als de ogen erg donker zijn, moeten de irissen worden verlicht voordat ze verder gaan met het veranderen van de schaduw. Open hiervoor het palet "Lagen" en klik onderaan op het zwart-witte ronde pictogram. U krijgt een nieuwe aanpassingslaag. Selecteer in het menu dat wordt geopend het item "Niveaus". Sleep de lichtere schuifpijl naar links en de ogen worden lichter.

Stap 4

Maak in het lagenpalet een nieuwe aanpassingslaag, namelijk - "Tint / verzadiging" (Tint / verzadiging). Vink het vakje naast "Toning" (Colorize) aan en wijzig de instellingen door de schuifregelaars te slepen. Verplaats de toonpijl naar blauw of cyaan. Probeer anders niet te radicale veranderingen aan te brengen, anders worden de ogen onnatuurlijk.

Stap 5

De wijzigingen zijn van invloed op de hele afbeelding. Om de kleur alleen voor de irissen te laten veranderen, maakt u een uitknipmasker voor de aanpassingslaag. Als je aan verlichting hebt gewerkt en je hebt twee van dergelijke lagen, groepeer ze dan door op Ctrl + G te drukken. Om een masker in het lagenpalet te maken, klikt u op het pictogram links van het ronde zwart-wit. Selecteer het vulgereedschap en klik op de afbeelding om deze zwart te schilderen. Neem nu een basispenseel, klik met de rechtermuisknop op de foto en selecteer in het menu dat opent de grootte van het penseel en verminder de hardheid tot ongeveer 30%. Selecteer nu wit en schilder over de irissen.

Stap 6

Als het resultaat u te kunstmatig lijkt, kunt u de dekking van de laag in het juiste palet verminderen. Als u tevreden bent met het resultaat, klikt u met de rechtermuisknop op een laag en selecteert u in het geopende venster "Afbeelding afvlakken". Het maken van de blauwe ogen is voltooid, sla het resultaat op met de opdracht uit het menu "Opslaan als …" (Opslaan als …).

Aanbevolen: