Hoe Maak Je Blauwe Ogen Op Een Foto

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Blauwe Ogen Op Een Foto
Hoe Maak Je Blauwe Ogen Op Een Foto

Video: Hoe Maak Je Blauwe Ogen Op Een Foto

Video: Hoe Maak Je Blauwe Ogen Op Een Foto
Video: Ogen ophelderen tutorial 2024, Mei
Anonim

Er zijn niet veel mensen in de wereld die helemaal tevreden zijn met hun uiterlijk. Iemand is niet tevreden met de kleur van de ogen, iemand is niet tevreden met het figuur … Photoshop biedt bijna onbeperkte mogelijkheden om je eigen of andermans uiterlijk te modelleren. Je kunt tekenen hoe een model eruit zal zien met een andere haar- of oogkleur, met een smallere taille of brede schouders, en dan gekleurde lenzen kopen of jezelf uitputten met sporttraining.

Hoe maak je blauwe ogen op een foto
Hoe maak je blauwe ogen op een foto

Noodzakelijk

grafische editor Adobe Photoshop, -fotografie

instructies:

Stap 1

Om de kleur van de ogen te veranderen (maak de ogen blauw), open je de foto in Photoshop. Selecteer het gereedschap Rechthoekig selectiekader op de werkbalk. Selecteer het gebied rond de ogen en kopieer het naar een aparte laag met Ctrl + J.

Stap 2

Nu moeten we de iris selecteren om de kleur te veranderen. Dit kan op verschillende manieren. De Quick Mask-modus is erg handig. Druk op de Q-toets of kies Bewerken in de snelmaskermodus op de werkbalk. Druk op D om de standaardkleuren in te stellen.

Stap 3

Vergroot de grootte van de afbeelding om gemakkelijker te kunnen werken. Kies een harde borstel met een kleine diameter en schilder over de iris. Als u per ongeluk over het verkeerde gebied schildert, stelt u de voorgrondkleur in op wit en gebruikt u hetzelfde penseel om de selectie ongedaan te maken. Druk nu nogmaals op Q - u bent terug in de standaardmodus. Kies in het hoofdmenu Selecteren en vervolgens Omkeren. De iris is nu geselecteerd en u kunt de kleur ervan wijzigen.

Stap 4

Kopieer het naar een nieuwe laag met Ctrl + J. Selecteer in het hoofdmenu de items Afbeelding, Aanpassingen, Tint / Verzadiging of druk op Ctrl + U. Verplaats de schuifregelaars om de gewenste kleur te krijgen.

Stap 5

Daarna kunt u het instellingenvenster Kleur / Balans openen (Ctrl + B) en nog steeds werken aan de kleur van de ogen van het model.

Stap 6

Nu moet je de rode pupillen verwijderen. Ga terug naar de laag met de ogen, selecteer de pupillen en kopieer naar een nieuwe laag zoals je deed in de 3e alinea. Schilder niet over witte stippen. Selecteer in het hoofdmenu Afbeelding, vervolgens Aanpassingen en Zwart-wit. Bevestig door op OK te klikken, roep vervolgens de instellingen voor tint / verzadiging op (Ctrl + U) en verplaats de schuifregelaar Lichtheid naar links, verander de kleur van de pupillen in zwart.

Stap 7

Om je ogen mooi en helder te houden, moet je de ongezonde roodheid van de eiwitten wegwerken. Ga terug naar de laag ogen, gebruik het Snelmasker om de eiwitten te selecteren en kopieer ze naar een nieuwe laag. Druk op Ctrl + L om het venster met niveau-instellingen te openen. Verplaats de witte schuifregelaar naar links, maar overdrijf het niet - de foto ziet er onnatuurlijk uit als het wit van de ogen schittert met sneeuwwit.

Kies in het hoofdmenu Laag en Zichtbaar samenvoegen en voeg de lagen samen.

Aanbevolen: