Hoe Maak Je Ogen In Een Andere Kleur In Photoshop

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Ogen In Een Andere Kleur In Photoshop
Hoe Maak Je Ogen In Een Andere Kleur In Photoshop

Video: Hoe Maak Je Ogen In Een Andere Kleur In Photoshop

Video: Hoe Maak Je Ogen In Een Andere Kleur In Photoshop
Video: Kleur Oog Vervangen - Photoshop Tutorial (NL) 2024, Mei
Anonim

U kunt de ogen in de afbeelding opnieuw kleuren met een laagoverlay met een kleur- of aanpassingsfilter. Om de kleuren in de foto niet te veranderen, is het de moeite waard om de reikwijdte van het effect tot het masker te beperken.

Hoe maak je ogen in een andere kleur in Photoshop
Hoe maak je ogen in een andere kleur in Photoshop

Noodzakelijk

  • - Photoshop-programma;
  • - Foto.

instructies:

Stap 1

Open de foto waarmee u gaat experimenteren in Photoshop met behulp van de optie Openen in het menu Bestand. Stel de voorgrondkleur voor de ogen in door op de bovenkant van de twee stalen onderaan de toolbox te klikken.

Stap 2

Schakel het gereedschap Pen in de modus Vormlagen in en gebruik het om een vorm te maken die de iris van het oog volledig bedekt. Meng de vormlaag op de foto in de modus Kleur of Overlay. Kleur het tweede oog op dezelfde manier opnieuw in. U kunt de kleur van de vorm eenvoudig wijzigen door te dubbelklikken op de laagminiatuur.

Stap 3

Om de kleur van de ogen te veranderen, kunt u een aanpassingslaag gebruiken. Selecteer beide ogen met behulp van de Lasso-tool in de modus Toevoegen aan selectie. Gebruik de optie Kleurtoon / Verzadiging van de groep Nieuwe aanpassingslaag van het menu Laag en voeg een laag met een filter over de foto in. Verander de kleur van beide ogen door de Hue-parameterschuif in de filterinstellingen naar de zijkant te verplaatsen. De correctie wordt alleen toegepast op het gebied van de afbeelding dat wordt beperkt door de selectie.

Stap 4

Een interessant effect kan worden verkregen door een deel van de iris opnieuw in te kleuren. Voeg hiervoor een transparante laag over de afbeelding toe met de optie Laag in de groep Nieuw van het menu Laag. Kies Kleur als de overvloeimodus van de gemaakte laag.

Stap 5

Als het penseel is ingeschakeld, schildert u over het gebied rond de pupil. Veeg de randen van de gekleurde vlek weg van het midden van het oog, met behulp van de Smudge Tool met de Strength-parameter in het bereik van tachtig procent.

Stap 6

Als u aanpassingslagen met verschillende instellingen op de afbeelding toepast, moet u ervoor zorgen dat de highlights in de ogen die in de originele afbeelding aanwezig waren, niet donkerder worden. Als dit gebeurt, voegt u het zichtbare deel van de afbeelding samen tot één laag met behulp van de toetsen Ctrl + Alt + Shift + E, schakelt u het ontwijkgereedschap in en maakt u de hooglichten lichter.

Stap 7

Om een bestand met alle lagen op te slaan, gebruikt u de optie Opslaan als in het menu Bestand en selecteert u het psd-formaat. Sla een afbeelding met één laag met dezelfde optie op in een jpg-bestand.

Aanbevolen: