Hoe Maak Je Mooie Ogen In Photoshop

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Mooie Ogen In Photoshop
Hoe Maak Je Mooie Ogen In Photoshop

Video: Hoe Maak Je Mooie Ogen In Photoshop

Video: Hoe Maak Je Mooie Ogen In Photoshop
Video: Ogen ophelderen tutorial 2024, April
Anonim

De meest gebruikelijke manieren om het gebied rond de ogen op een foto te behandelen, zijn lichter maken en retoucheren. Om je ogen extra expressiviteit te geven, kun je met de editor Photoshop een imitatie van make-up maken.

Hoe maak je mooie ogen in Photoshop
Hoe maak je mooie ogen in Photoshop

Noodzakelijk

  • - Photoshop-programma;
  • - Foto.

instructies:

Stap 1

Druk op Ctrl + O om de te verwerken afbeelding in Photoshop te laden en zoom in op het gebied rond de ogen door de schuifregelaar in het onderste paneel van het Navigator-paneel naar rechts te verplaatsen.

Stap 2

Als bloedvaten afsteken tegen de achtergrond van eiwitten, maskeer ze dan met retoucheertools. De Clone Stamp is perfect voor deze taak. Plak met de combinatie Shift + Ctrl + N een laag bovenop de foto, waarop de aanpassingsfragmenten zullen liggen.

Stap 3

Met de optie Alle lagen samplen ingeschakeld in de instellingen voor kloonstempels, Alt-klik op het lichtere deel van de eekhoorn. Klik op het fragment van de afbeelding dat moet worden gemaskeerd en plak de gekopieerde pixels op de gemaakte laag.

Stap 4

Maak de geretoucheerde afbeelding lichter. Gebruik hiervoor de combinatie Alt + Ctrl + Shift + E om een laag te maken met alle zichtbare details van de gewijzigde foto en plaats deze op de andere lagen in de schermmodus ("Lightening"). Als gevolg hiervan wordt het hele beeld helderder.

Stap 5

Om de reikwijdte van dit effect te beperken, voegt u een masker toe dat de inhoud van de bovenste laag verbergt met behulp van de optie Alles verbergen in de groep Laagmasker van het menu Laag. Gebruik het gereedschap Penseel ("Brush") om de fragmenten van het masker in de gebieden die lichter moeten blijven, met wit te schilderen.

Stap 6

Op een vergelijkbare manier kunt u de helderheid van de iris verhogen. Om dit effect te krijgen, maakt u nog een gecombineerde laag en wijzigt u de overvloeimodus in Overlay ("Overlap"). Gebruik een laagmasker om alleen de iris zichtbaar te laten.

Stap 7

Op de foto kun je de wimpers verven. Om dit te doen, schakelt u het gereedschap Vrije vormpen ("Vrije vormpen") in de modus Paden ("Paden") in en dupliceert u de wimpers met gebogen lijnen. Pas het penseel aan waarmee u de streek gaat maken. Om dit te doen, stelt u de diameter van het gereedschap in het bereik van één tot drie pixels in en maakt u de basiskleur die voor de wimpers zal worden gebruikt. Voeg een aparte laag voor de streek in het document in.

Stap 8

Klik op het gemaakte pad in het Paden-palet en selecteer Lijnpad in het menu dat verschijnt. Zorg ervoor dat het gereedschap Penseel actief is in het dialoogvenster Opties. Als u het selectievakje Druk simuleren aanvinkt, worden de uiteinden van uw wimpers scherper.

Stap 9

Gebruik de combinatie Ctrl + Shift + S om de foto met alle correctie-elementen op te slaan in een psd-bestand. Selecteer jpg-formaat voor eenvoudig bekijken.

Aanbevolen: