Hoe Blauwe Ogen Te Maken In Photoshop

Inhoudsopgave:

Hoe Blauwe Ogen Te Maken In Photoshop
Hoe Blauwe Ogen Te Maken In Photoshop

Video: Hoe Blauwe Ogen Te Maken In Photoshop

Video: Hoe Blauwe Ogen Te Maken In Photoshop
Video: LOGO MAKEN IN PHOTOSHOP - photoshop tutorial 2024, Mei
Anonim

Zoals een modern gezegde luidt: de beste vriend van een meisje is Adobe Photoshop. Inderdaad, de meeste fantasieën over hun uiterlijk kunnen nu gemakkelijk worden gerealiseerd door iedereen die op zijn minst een beetje kennis heeft van de magische hulpmiddelen van dit programma.

Hoe maak je blauwe ogen in Photoshop
Hoe maak je blauwe ogen in Photoshop

instructies:

Stap 1

Er zijn veel manieren om de oogkleur te veranderen in Adobe Photoshop. We zullen een van hen in deze zelfstudie bespreken.

Open het fotobestand.

Stap 2

Eerst moet u die gebieden aanwijzen die opnieuw moeten worden geverfd. Gebruik hiervoor de tool Veelhoeklasso. Nadat we de schaal van het beeld zo hebben ingesteld dat het gemakkelijk is om de contouren van de iris van de ogen te zien, beginnen we ze te traceren - we tekenen een gebroken curve rond de geselecteerde zone. Hoe kleiner de segmenten van deze onderbroken lijn, hoe nauwkeuriger we de echte contour van het gefotografeerde oog kunnen benaderen, maar we mogen ook niet te klein zijn. Als u per ongeluk het hoekpunt van het segment op de verkeerde plaats plaatst, kunt u de situatie opslaan door op de toets "Backspace" te drukken en de laatste actie in de constructie van de contour te annuleren.

Wanneer het einde van de curve samenvalt met het begin, wordt het selectiegebied gesloten en begint er een flikkerende stippellijn langs de contour te lopen. De selectie is compleet. In principe is de voorbereidende fase voorbij en kunt u doorgaan met de procedure voor het opnieuw schilderen, maar in de regel zijn beide ogen zichtbaar op de foto en is het noodzakelijk om de kleur van beide op dezelfde manier te veranderen, tenzij, natuurlijk, je probeert een speciaal fantastisch effect te bereiken.

Om nog een sectie aan het selectiegebied toe te voegen - de omtrek van het tweede oog - doen we een eenvoudige actie: druk op de Shift-toets, terwijl het Lasso-gereedschapspictogram enigszins van uiterlijk verandert, verschijnt er een plusteken. En terwijl we deze toets vasthouden, beginnen we de tweede polylijn te bouwen in het gebied van het tweede oog. Na de eerste klik - het instellen van het eerste hoekpunt - kan de Shift-toets al worden losgelaten. Voltooi het volgen van de contouren van het tweede oog, zoals we deden met het eerste. Het op deze manier geselecteerde gebied wordt toegevoegd aan het resultaat van de vorige bewerking.

Stap 3

We hebben dus beide ogen geselecteerd - contouren flikkeren rond de iris van elk van hen. Laten we nu beginnen met het veranderen van de kleur. In het arsenaal van het Photoshop-programma zijn er veel tools waarmee u dit kunt doen. Laten we de tool Fotofilter gebruiken (u kunt deze vinden in het menu Afbeelding> Aanpassingen> Fotofilter). In het venster met de instellingen ziet u twee parameters die we nodig hebben: dit is ten eerste een vierkant waarmee we de gewenste kleur kunnen instellen. En ten tweede is dit de engine die verantwoordelijk is voor de diepte van het effect op de afbeeldingen. De kleurselectie overschakelen naar de handmatige modus, dubbelklikken op het vierkante kleurveld, de kleurtint instellen die we nodig hebben. Daarna, door de resulterende afbeelding visueel te controleren, passen we de dichtheid van het effect aan.

Het instellen van de schuifregelaar op 100% zal hoogstwaarschijnlijk gepaard gaan met een onnatuurlijke, overdreven eentonige iriskleur. In werkelijkheid heeft het bij een levend persoon een vrij breed scala aan kleuren die afwijken van de basiskleurtint - en "allemaal met dezelfde borstel kammen" is het niet waard. Een waarde van 75-85%% is meestal voldoende om de oogkleur een duidelijke tint te geven zonder de foto er nep uit te laten zien.

Hoe maak je blauwe ogen in Photoshop
Hoe maak je blauwe ogen in Photoshop

Stap 4

Om de flikkerende contouren uit de weg te houden, deselecteert u met Ctrl + D. Als iets je niet bevalt, kun je de laatste paar bewerkingen ongedaan maken via het menu Bewerken> Stap terug, en de noodzakelijke procedures opnieuw doen, met redelijke aanpassingen.

Stap 5

Als u tevreden bent met het resultaat, slaat u de afbeelding op via de menuopdracht Bestand> Opslaan als, waarbij u een nieuwe naam en opslaglocatie voor de resulterende foto opgeeft.

Aanbevolen: