Hoe Maak Je Een Kleurenfoto In Photoshop

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Kleurenfoto In Photoshop
Hoe Maak Je Een Kleurenfoto In Photoshop

Video: Hoe Maak Je Een Kleurenfoto In Photoshop

Video: Hoe Maak Je Een Kleurenfoto In Photoshop
Video: Een foto sepia maken (Photoshop) 2024, Mei
Anonim

Een zwart-witfoto kan geheel of gedeeltelijk worden omgezet in een kleurenafbeelding met behulp van de tools van de Photoshop-editor. De meest voor de hand liggende manier om dit te doen, is door delen van de foto met een penseel te schilderen.

Hoe maak je een kleurenfoto in Photoshop
Hoe maak je een kleurenfoto in Photoshop

Noodzakelijk

  • - Photoshop-programma;
  • - zwart-wit beeld.

instructies:

Stap 1

Gebruik de optie Openen van het menu Bestand om de zwart-witfoto in een grafische editor te laden. Open eventueel een geschikte foto in Photoshop, die je als referentie kunt gebruiken bij het kiezen van kleuren.

Stap 2

Zorg ervoor dat de afbeelding die u gaat inkleuren, is opgeslagen in de RGB-kleurmodus. Informatie over de kleurmodus wordt weergegeven boven in het venster waarin de foto is geopend. Als de afbeelding zich in de modus Bitmap, Grijswaarden, Duotoon of Geïndexeerde kleur bevindt, converteert u de foto naar RGB met de optie Groepsmodus in het menu Afbeelding.

Stap 3

Gebruik de combinatie Ctrl + Shift + N om een nieuwe laag over de afbeelding te plakken en verander de overvloeimodus met de onderstaande afbeelding in Kleur. Dit is eenvoudig te doen door het gewenste item te selecteren in de vervolgkeuzelijst in de linkerbovenhoek van het palet met lagen.

Stap 4

Nadat u het penseel hebt ingeschakeld, klikt u op het voorbeeld van de hoofdkleur in het gereedschapspalet en selecteert u in het verschenen palet een geschikte tint om een van de grote details van de foto in te kleuren. Als u een afbeelding in Photoshop als kleurstaal open heeft staan, klikt u op het gebied van de afbeelding dat in de gewenste kleur is geverfd.

Stap 5

Verf over de zwart-witafbeelding met de geselecteerde tint. Schilder over het hele object en probeer niet om kleine details heen te gaan. Je zult ze kunnen verwerken met een andere kleur op de lagen die hoger zullen zijn. Voeg een nieuwe laag toe voor het gebied dat met een andere kleur is geverfd.

Stap 6

Nadat je drie of vier fragmenten in je document hebt gekleurd, ontstaan er heel wat kleurlagen. Om details niet door elkaar te halen, geeft u elke laag een naam waarmee u gemakkelijk kunt begrijpen wat erop staat. Om de naam van een laag te wijzigen, dubbelklikt u op de naam en voert u een nieuwe naam in. U kunt de optie Laageigenschappen in het menu Laag gebruiken en een nieuwe naam opgeven in het veld Naam.

Stap 7

Om niet te veel te schilderen bij het verwerken van kleine details, selecteert u ze met de Lasso-tool, waarbij u ervoor zorgt dat de waarde van de Feather-parameter in de instellingen van deze tool gelijk is aan nul.

Stap 8

Tenzij u verschillende kleurnuances hebt gebruikt om hooglichten en schaduwen te schilderen, zien de gearceerde gebieden in de verwerkte afbeelding er onnatuurlijk grijs uit. Om dit te wijzigen, legt u een aanpassingslaag op de foto met behulp van de optie Kleurbalans in de groep Nieuwe aanpassingslaag van het menu Laag. Met de optie Schaduwen ingeschakeld, past u de kleuren in de schaduwen aan. Pas indien nodig de balans in de middentonen en hooglichten aan door afwisselend de opties Middentonen en Hooglichten in te schakelen.

Stap 9

Gebruik de optie Opslaan als in het menu Bestand om de kleurenfoto op te slaan als jpg-bestand. Als je de kleuren wilt bewerken waarin de foto is geschilderd, sla dan een kopie van de foto op in een gelaagde psd.

Aanbevolen: