Een Vectorafbeelding Converteren Naar Een Bitmap

Inhoudsopgave:

Een Vectorafbeelding Converteren Naar Een Bitmap
Een Vectorafbeelding Converteren Naar Een Bitmap

Video: Een Vectorafbeelding Converteren Naar Een Bitmap

Video: Een Vectorafbeelding Converteren Naar Een Bitmap
Video: Afbeelding omzetten naar vectoren - Illustrator 2024, Mei
Anonim

Computerafbeeldingen zijn onderverdeeld in twee fundamenteel verschillende typen: raster en vector. Elk van hen heeft zijn eigen kenmerken, voor- en nadelen. Vectortekeningen kunnen zonder kwaliteitsverlies worden vergroot tot elk gewenst formaat - dit is het belangrijkste voordeel. Maar rasterafbeeldingen kunnen de fijnste licht- en kleurovergangen, het volume en alles wat een fotografisch beeld van een tekening onderscheidt, overbrengen. Soms moet u een vectorafbeelding naar een bitmap converteren.

Een vectorafbeelding converteren naar een bitmap
Een vectorafbeelding converteren naar een bitmap

instructies:

Stap 1

Open het bronbestand om een vectorafbeelding naar een bitmap in Adobe Illustrator te converteren. Stel de afbeelding in op de vereiste grootte, waarin u deze in toekomstig werk zult gebruiken. Kies vervolgens Bestand> Exporteren. Selecteer in het dialoogvenster dat wordt geopend de locatie van het geconverteerde bestand en voer de naam in. Selecteer in de lijst met indelingen in het vervolgkeuzemenu Opslaan als indeling (Windows) of Indeling (Mac OS) de indeling die u wilt opslaan (JPEG, TIFF of andere). Klik op "Opslaan".

Stap 2

Selecteer in het venster met exportopties dat wordt geopend een kleurmodel, kwaliteitsniveau, resolutie en andere parameters voor beeldconversie. Als de afbeelding op internet wordt gebruikt, maak deze dan zo licht mogelijk. Gebruik het RGB-kleurmodel, de resolutie van 72 dpi en de basismethode (standaard), die door de meeste webbrowsers wordt herkend.

Stap 3

Om de afbeelding voor het web te optimaliseren, heeft Adobe Illustrator een speciale functie. Open het vectorkunstbestand en kies Bestand> Opslaan voor web en apparaten. Selecteer het formaat waarnaar u het bestand wilt converteren en pas de instellingen voor verschillende parameters aan om de optimale combinatie van afbeeldingskwaliteit en afbeeldingsgrootte te bereiken.

Stap 4

Er is ook een alternatieve methode om een afbeelding te rasteren met CorelDraw. Open het originele vectorbestand, kies Bestand> Exporteren. Geef in het dialoogvenster dat wordt geopend de locatie van het bestand op en voer de naam in, selecteer het formaat dat u nodig hebt. Druk op de knop "Exporteren" en stel in het geopende parametervenster de resolutie, grootte (u kunt de afbeelding hier vergroten tot de gewenste grootte, met behoud van de verhoudingen) en andere parameters. Klik ten slotte op "OK".

Stap 5

Een andere handige manier om vectorafbeeldingen om te zetten in rasterafbeeldingen is door de gratis online bron Filespazz.com te gebruiken. Het kan worden gebruikt om CorelDraw-bestanden naar EPS-indeling, verschillende grafische formaten en andere versies van CorelDraw-bestanden te converteren. Om dit te doen, moet u op de opgegeven site een formulier invullen - geef het pad naar het bronbestand op uw computer aan, het formaat waarnaar u dit bestand wilt converteren en uw e-mail. Het voltooide bestand wordt binnen vijf minuten naar u verzonden.

Aanbevolen: