Hoe Maak Je Een Kleurenfoto Van Een Zwart-witfoto In Photoshop

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Kleurenfoto Van Een Zwart-witfoto In Photoshop
Hoe Maak Je Een Kleurenfoto Van Een Zwart-witfoto In Photoshop

Video: Hoe Maak Je Een Kleurenfoto Van Een Zwart-witfoto In Photoshop

Video: Hoe Maak Je Een Kleurenfoto Van Een Zwart-witfoto In Photoshop
Video: Zwart-witfoto maken met gekleurde objecten in Photoshop 2024, Mei
Anonim

Met behulp van het programma Photoshop kunt u niet alleen een kleurenafbeelding omzetten in een zwart-witafbeelding, maar ook een omgekeerde transformatie maken. Dit kan worden gedaan door de afbeelding te schilderen met een verloopkaart of door de kleur te bedekken met het penseel.

Hoe maak je een kleurenfoto van een zwart-witfoto in Photoshop
Hoe maak je een kleurenfoto van een zwart-witfoto in Photoshop

Noodzakelijk

  • - Photoshop-programma;
  • - Foto.

instructies:

Stap 1

Laad de afbeelding in Photoshop om de afbeelding in te kleuren met behulp van een verloopkaart. Gebruik de optie Verloopkaart in de groep Nieuwe aanpassingslaag van het menu Laag om een nieuwe aanpassingslaag aan het document toe te voegen. Door het filter niet op de afbeelding zelf toe te passen, maar op een afzonderlijke laag, kunt u het over elkaar geplaatste verloop wijzigen, een deel van de afbeelding laten zoals het was en nieuwe kleureffecten krijgen door de overvloeimodus van de lagen te wijzigen.

Stap 2

Klik op de verloopbalk in het geopende venster om de kleuren aan te passen waarin de foto wordt geschilderd. Als u snel een resultaat wilt krijgen, selecteert u een van de verlopen die in het palet zijn geladen door op het staal te klikken. De donkerste delen van de afbeelding worden gekleurd met de kleur die is toegewezen aan de meest linkse markering. De uiterst rechtse markering is verantwoordelijk voor het kleuren van de lichte delen van de afbeelding.

Stap 3

Als u een nieuw verloop wilt aanpassen, klikt u op de markering waarvan u de kleur wilt wijzigen. Klik op de gekleurde rechthoek die onder het verloop verschijnt en selecteer de gewenste tint.

Stap 4

U kunt elke kleurenafbeelding als voorbeeld openen. Wanneer u de markering op de verloopbalk aanpast, kiest u een kleur door op het donkere gebied van de staal te klikken als u een tint kiest voor de linkermarkering. Kies bij het aanpassen van de rechtermarkering een kleur uit de markering van de afbeelding die u als bron gebruikt.

Stap 5

Om kleuren aan het verloop toe te voegen, klikt u op de onderkant van de verloopbalk en wijst u een kleur toe aan de nieuwe markering.

Stap 6

Zwart-witafbeeldingen kunnen worden ingekleurd met het penseel. Om dit te doen, voegt u een transparante laag toe aan het document met behulp van de optie Laag in de groep Nieuw van het menu Laag. Schakel voor de gemaakte laag de overvloeimodus Kleur of Vermenigvuldigen in en kies een item uit de lijst bovenaan het lagenpalet.

Stap 7

Schakel het penseel in en schilder over grote delen van de foto met de geselecteerde kleur. Door voor elke kleur een aparte laag te maken, kunt u de tint van elk deel van de afbeelding bewerken zonder andere gebieden te beïnvloeden. Ga na het inkleuren van de grote fragmenten naar de kleine details.

Stap 8

Sla de gekleurde foto op met de optie Opslaan als in het menu Bestand.

Aanbevolen: