Lagen Wijzigen In Photoshop

Inhoudsopgave:

Lagen Wijzigen In Photoshop
Lagen Wijzigen In Photoshop

Video: Lagen Wijzigen In Photoshop

Video: Lagen Wijzigen In Photoshop
Video: Werken met Lagen, laagmaskers en aanpassingslagen (Photoshop) 2024, Maart
Anonim

In de beginfase van het beheersen van Adobe Photoshop kan elk onbeduidend detail een verdoving veroorzaken, bijvoorbeeld de noodzaak om lagen te veranderen. Deze kleine gids zal je helpen om over je kleine verlegenheid heen te komen.

Lagen wijzigen in Photoshop
Lagen wijzigen in Photoshop

instructies:

Stap 1

Open het programma (de auteur gebruikt de gerussificeerde Adobe Photoshop CS5) en maak een soort inscriptie in een nieuw document - dit zal een van de lagen zijn. Om dit te doen, selecteert u op de werkbalk "Tekst" (pictogram met de letter "T"), beweegt u de cursor over het werkgebied, klikt u met de linkermuisknop en typt u iets op het toetsenbord.

Stap 2

Zoek in de rechterbenedenhoek van het programma het deelvenster Lagen. Het bevat drie tabbladen: "Lagen", "Kanalen" en "Paden". Zorg ervoor dat het tabblad Lagen is ingeschakeld. Onderaan staat een lijst met lagen: voor nu, dit is wat je hebt geschreven en de achtergrond. Dubbelklik op de achtergrond met LMB. Geef in het venster dat verschijnt de toekomstige laag een naam en kleur (bijvoorbeeld "Achtergrond"). De laagkleur wordt gebruikt voor het gemak van het werken met lagen en heeft geen invloed op de kleur van het label. Klik OK". Tegelijkertijd kunt u zien hoe het slot is verdwenen in de lijst bij de laag "Achtergrond". Er zijn nu twee lagen in het project die kunnen worden gemanipuleerd.

Stap 3

Selecteer nu de laag met het bijschrift. Dit kan op drie manieren (om de eerste twee te gebruiken, selecteer eerst "Verplaatsen" in de werkbalk): 1. Houd Ctrl ingedrukt en klik met de linkermuisknop op het label.

2. Klik met de rechtermuisknop op het label en selecteer de gewenste laag in het menu dat verschijnt. Deze methode is handig wanneer een groot aantal lagen tegelijkertijd op één plaats zijn gegroepeerd.

3. Selecteer in de lijst met lagen de laag met het label. Het draagt precies dezelfde naam als de inscriptie.

Stap 4

Klik met de rechtermuisknop op de laag met het bijschrift in de lijst, selecteer "Layer Options" (het bovenste menu-item) en specificeer daar bijvoorbeeld groen. Voor het gemak kunt u ook de naam wijzigen.

Stap 5

Selecteer een van de lagen in de lijst met lagen en gebruik de "slepen-en-neerzetten"-methode (slepen en neerzetten) om een van de lagen te verplaatsen zodat ze van plaats verwisselen: rood onderaan, groen bovenaan. Kijk naar het werkgebied - het label zou moeten verdwijnen. Dit betekent dat de laag met de laag zich achter de laag met de achtergrond bevindt.

Aanbevolen: