Hoe Kleurruis Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Kleurruis Te Verwijderen
Hoe Kleurruis Te Verwijderen

Video: Hoe Kleurruis Te Verwijderen

Video: Hoe Kleurruis Te Verwijderen
Video: Hoe het beste ruis verwijderen in je foto (Lightroom Classic) 2024, Mei
Anonim

Vaak zijn amateurfotografen bedroefd om te ontdekken dat het prachtige landschap op de foto niet zo mooi bleek te zijn - het beeld is volledig bedekt met een soort gekleurde vlekken. Dit is kleurruis en treedt meestal op wanneer de foto wordt gemaakt bij weinig licht.

Hoe kleurruis te verwijderen
Hoe kleurruis te verwijderen

Noodzakelijk

Adobe Photoshop

instructies:

Stap 1

Verspil het goede niet! U kunt proberen Adobe Photoshop te gebruiken om deze fout te verwijderen. Open de foto. Dupliceer de laag om de hoofdafbeelding tijdens het proces niet te bederven: Ctrl + J.

Stap 2

Selecteer in het hoofdmenu achtereenvolgens de items Filter ("Filter"), Vervagen ("Vervagen"), Oppervlaktevervaging ("Vervagen op het oppervlak"). Vink het vakje naast Voorbeeld aan om het resultaat van uw acties te zien. Verplaats de schuifregelaars, stel de juiste waarden voor Radius ("Radius") en Threshold ("Threshold") zo in dat ruis zoveel mogelijk wordt verwijderd zonder delen van het beeld te vervagen. In de viewport kunt u zien hoe de weergave van de foto verandert.

Stap 3

Maak de bewerkte laag onzichtbaar door op de oogafbeelding ernaast te klikken. Dupliceer de achtergrondlaag opnieuw om een andere remedie uit het rijke arsenaal aan filters te proberen. Kies Filter in het hoofdmenu, dan Blur en Smart Blur. met het Drempelfilter kunt u de selectieve vervaging aanpassen. Meer contrasterende lijnen blijven behouden, minder contrasterende lijnen vervagen. Hoe lager de drempel, hoe meer lijnen en contouren onveranderd blijven.

Stap 4

Verwijder opnieuw de zichtbaarheid van de verwerkte laag. Kopieer de hoofdlaag met Ctrl + J. Kies in het menu Filter de items Ruis en Ruis verminderen. Filtersterkte ("Intensiteit") bepaalt de sterkte van de verwerking, Details behouden ("Behoud van details") - de bescherming van kleine fragmenten tegen de effecten van het filter. U kunt kleine defecten verwijderen door de schuifregelaar van het hulpmiddel Kleurruis verminderen aan te passen. Gebruik de schuifregelaar Details verscherpen om overmatige vervaging van details te compenseren.

Stap 5

Voor een meer subtiele verwerking van de foto, vink de Geavanceerde modus aan in de regel boven het dialoogvenster. Ga naar het tabblad Per kanaal. Selecteer kanalen één voor één uit de lijst en verwijder de ruis Strenght and Preserve Details. Bevestig de wijzigingen door op OK te klikken.

Aanbevolen: