Waarom Voelen We Ons Zo Aangetrokken Tot De Computer?

Waarom Voelen We Ons Zo Aangetrokken Tot De Computer?
Waarom Voelen We Ons Zo Aangetrokken Tot De Computer?

Video: Waarom Voelen We Ons Zo Aangetrokken Tot De Computer?

Video: Waarom Voelen We Ons Zo Aangetrokken Tot De Computer?
Video: 11 Duidelijke Signalen Dat Hij Van De Andere Vrouw Houdt 2024, April
Anonim

Het verwachten van aangename emoties en sensaties is de belangrijkste reden waarom we zoveel tijd achter de computer verspillen. We doen één handeling, maar tegelijkertijd kijken we uit naar iets leuks dat de computer ons later, in de nabije toekomst, zal brengen. En deze toekomst komt, maar het aandeel van tevredenheid is karig of zelfs teleurstelling komt.

Waarom voelen we ons zo aangetrokken tot de computer?
Waarom voelen we ons zo aangetrokken tot de computer?

Het bewustzijn is slecht ontwikkeld, dus deze gewoonte van verwachting blijft ons leiden, en we stellen een nieuw illusoir doel, dat uiteindelijk (zoals ons innerlijke instinct ons vertelt) veel plezier zal brengen! Dit is allemaal een illusie en het kan heel moeilijk zijn om eruit te breken.

Deze verwachting zit altijd binnenin, zelfs als je iets doet dat niet achter de computer zit. Hij deed het werk, werd vrij - je rent naar het scherm om weer in slavernij te gaan. Dit verlangen is vooral sterk in de ochtend, wanneer het bewustzijn nog niet uit de slaap is ontwaakt, wanneer de wilskracht zich nog niet volledig heeft gemanifesteerd. In zo'n toestand is het erg moeilijk om iets te doen om van verslaving af te komen, vooral wanneer het mogelijk is om achter een computer te gaan zitten.

Schermverslaving vernietigt het bewustzijn, verslechtert de fysieke en psychologische gezondheid, schaadt relaties en, in het algemeen, de sociale vorming van een individu. Een persoon loopt letterlijk op veel manieren achter in ontwikkeling. En lang niet altijd bewust van zijn slavernij. En om het te begrijpen, volstaat het om minstens een paar dagen zonder computer te proberen. Ja, wat een paar dagen, de meesten zullen niet eens een paar uur kunnen staan om niet achter een computer te gaan zitten, om online te gaan! Wilskracht is bijna volledig geatrofieerd, het verlangen naar bewustzijn is onweerstaanbaar.

Het is noodzakelijk om jezelf geleidelijk te bevrijden, met alle beschikbare middelen. Er is een mogelijkheid - zoek hulp bij een psycholoog. Leer eerst om uw activiteiten op een pc te plannen en voer alles wat gepland is met hoge nauwkeurigheid uit. Schrijf zowel plannen als uitvoeringstijd op papier, die altijd voor je ogen moeten liggen. Probeer het destructieve in je acties geleidelijk te verminderen en het positieve te vergroten. Bijvoorbeeld in plaats van naar actiefilms te kijken - documentaires en educatieve films, in plaats van naar muziek te luisteren - luisterboeken. Probeer iets te doen dat alleen achter het scherm nuttig is: creativiteit, opleiding, inkomsten, zakelijke communicatie en dergelijke. Dit zal niet onmiddellijk mogelijk zijn, maar geleidelijk kunnen lage negatieve acties worden teruggebracht tot nul.

Verminder ook de tijd die u aan de pc doorbrengt, vertaal de acties die u vroeger op internet deed naar de realiteit. Je kunt live chatten met online kennissen, je kunt een fatsoenlijke baan vinden waar geen pc voor nodig is. Of start met het volgen van cursussen, trainingen die je live wilt volgen voor je ontwikkeling. Geleidelijk zal je leven van virtualiteit naar een echte aardse realiteit vloeien. En je zult opgelucht ademhalen als je van deze zware last van computerverslaving af bent. Er is niet langer een constante verwachting van iets leuks in de toekomst, er zijn geen slapeloze nachten meer die tevergeefs worden doorgebracht met gamen of internetten, er zijn geen gezondheidsproblemen, communicatieproblemen en in het algemeen persoonlijke ontwikkeling die veroorzaakt werden door verslaving.

Aanbevolen: