Hoe Add-ons Aan Games Toe Te Voegen

Inhoudsopgave:

Hoe Add-ons Aan Games Toe Te Voegen
Hoe Add-ons Aan Games Toe Te Voegen

Video: Hoe Add-ons Aan Games Toe Te Voegen

Video: Top 5 voorgeïnstalleerde handige Windows 10 programma's 2022, December
Anonim

Het maken van een game-mod (add-on) gebeurt in verschillende stappen, die variëren afhankelijk van de omvang van het project en de complexiteit van het spel zelf waarvoor de add-on wordt uitgebracht. Voordat u een wijziging aanbrengt, moet u de gamedocumentatie bestuderen en de implementatie van de programmacode zorgvuldig plannen, waarna u direct kunt beginnen met ontwikkelen.

Hoe add-ons aan games toe te voegen
Hoe add-ons aan games toe te voegen

instructies:

Stap 1

Kies de hoofdregel van de add-on voor het spel. Het zal een eenvoudige visuele verandering zijn in een of ander grafisch model, bijvoorbeeld een speler, of het zal een grootschalig project worden dat zal draaien op de engine van het spel zelf, maar alle acties zullen plaatsvinden op een bepaalde locatie of in een wereld die los van de plot bestaat.

Stap 2

Als je een bijna onafhankelijke add-on voor het spel maakt met een reeks extra missies of verbeteringen, kies dan de locatie van de acties die plaatsvinden, maak een geschatte kaart van de bewegingen van het personage en de locatie van de belangrijkste elementen van het spel landschap.

Stap 3

Denk na over het gedrag van de spelers, mogelijke conditionele scenario's. Je kunt dus een bepaald wapen maken voor het passeren van de wijziging of een aparte zoektocht maken, die zal worden gerealiseerd door middel van dialogen met de personages. Dit aspect hangt af van de mogelijkheden van het spel.

Stap 4

Bestudeer zorgvuldig de mod-code van andere ontwikkelaars en de documentatie van de game-uitgevers. Verken de add-on-schrijfforums om erachter te komen hoe het hele framework werkt en welke elementen worden gebruikt om het te laten werken en uitvoeren.

Stap 5

Begin met het modelleren van toekomstige 3D-texturen. Eerst moet u een primaire schets maken en vervolgens aan de slag gaan in een driedimensionale editor. Sla het resultaat op in het afbeeldingsformaat dat door het spel zelf wordt gebruikt. Gebruik ook de documentatie voor het spel om de taak te volbrengen.

Stap 6

Schrijf de vereiste programmacode, maak interface-elementen om met het spel te werken of verbind reeds bestaande bibliotheken die nodig zijn voor het functioneren van uw wijziging.

Stap 7

Bouw het gemaakte werk in een aparte module, compileer de bewerkte bestanden in een enkel pakket om de installatieprocedure aan te passen. Maak een zelf-uitpakkend uitvoerbaar bestand om het voor gewone gebruikers gemakkelijker te maken om de mod te installeren, voor wie de add-on bedoeld is.

Stap 8

Begin met het testen en debuggen van de gegenereerde code, zodat u de add-on kunt testen die door de gebruikers van het spel is gemaakt. Corrigeer eventuele fouten die zich voordoen en voltooi het volledige werk aan de huidige versie van het project. Het schrijven van een add-on voor de game is voltooid.

Populair per onderwerp