Rosa Is Ons Multifunctionele Besturingssysteem

Rosa Is Ons Multifunctionele Besturingssysteem
Rosa Is Ons Multifunctionele Besturingssysteem

Video: Rosa Is Ons Multifunctionele Besturingssysteem

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: Turning a PC into a Mac: Mac OS Big Sur on Windows! 2023, Februari
Anonim

Tegenwoordig zijn er veel interessante en functionele besturingssystemen die handig zijn voor zowel thuisgebruik als in organisaties van verschillende groottes. Onder hen is een binnenlandse ontwikkeling onder de aanhankelijke naam "Rosa".

Rosa is ons multifunctionele besturingssysteem
Rosa is ons multifunctionele besturingssysteem

ROSA OS is een Linux-achtig systeem, maar zelfs als je het voor het eerst ziet, zal het geen probleem zijn voor een gebruiker die gewend is aan Windows. Het zal dergelijke gebruikers verrukken met eenvoudig ogende "vensters", functionele menu's. Welnu, voor ervaren pc-gebruikers heeft het een redelijk behoorlijke hoeveelheid vooraf geïnstalleerde software. Het heeft alles wat de meeste gebruikers nodig hebben - een softwarepakket voor het werken met documenten (analoog aan Microsoft Office), het bewerken van audiobestanden, videobestanden en afbeeldingen, browsers, instant messengers, enz. Installatie van andere software wordt uitgevoerd via een eenvoudig programma-installatieprogramma.

Een handige functie van dit besturingssysteem is de mogelijkheid om het besturingssysteem onmiddellijk te gebruiken, vanaf een flashstation of schijf, zonder het op uw pc te installeren. Zo kan OS Rosa fungeren als een Live-CD voor dringende diagnostiek of werken met een beschadigde computer (in sommige gevallen).

- OS ROSA Fresh - voor thuisgebruikers (volledig gratis systeem), dat elke gebruiker kan downloaden en gebruiken als het hoofdsysteem of het tweede. Je kunt het downloaden van de officiële website van de ontwikkelaar (zie onderstaande link).

- OS ROSA Enterprise Desktop (RED) - voor organisaties.

- OS ROSA Enterprise Linux Server (RELS) - voor servers en netwerken. Je kunt haar voorbeeldafbeelding downloaden van de officiële website.

- ROSA Virtualisatie-omgevingsbeheersysteem - voor datacenters.

Ook moet worden opgemerkt dat de familie van OS ROSA "COBALT" en ROSA "CHROM", die gecertificeerd zijn door de FSTEC van Rusland, commerciële en overheidsorganisaties in staat stellen om te werken met geclassificeerde gegevens, inclusief persoonlijke gegevens.

ROSA Desktop Fresh in de R6 LXQt-editie maakt het gebruik van niet de nieuwste apparatuur (pc) mogelijk, waardoor de levensduur en het effectieve werk aanzienlijk worden verlengd. De minimale systeemvereisten voor deze versie zijn 256 MB RAM (512 MB is de aanbevolen hoeveelheid, 384 MB wordt aanbevolen om als Live-CD te werken), 6 GB op de HDD, processor: Pentium4 / Celeron.

Populair per onderwerp