Waaruit Bestaat De Computersysteemeenheid?

Inhoudsopgave:

Waaruit Bestaat De Computersysteemeenheid?
Waaruit Bestaat De Computersysteemeenheid?

Video: Waaruit Bestaat De Computersysteemeenheid?

Video: Waaruit Bestaat De Computersysteemeenheid?
Video: HP Pavilion Desktop, AMD Ryzen 7 4700G Processor, 16 GB of RAM, 512 GB SSD (TP01-1160, 2020) 2024, Mei
Anonim

De overgrote meerderheid van moderne personal computers heeft een vergelijkbare configuratie. We hebben het over zowel IMB-compatibele pc's als Apple-producten. Om volledig te begrijpen hoe uw computer werkt, moet u niet alleen weten waar deze uit bestaat, maar ook het doel van elk van de basiselementen kennen.

Waaruit bestaat de computersysteemeenheid?
Waaruit bestaat de computersysteemeenheid?

instructies:

Stap 1

Eerst moet u rekening houden met het moederbord van uw pc. Dit apparaat wordt vaak een "moederbord" genoemd. Deze apparatuur is de schakel tussen de rest van de pc-elementen. Op het moederbord zijn niet alleen alle interne apparaten aangesloten, maar ook de overgrote meerderheid van randapparatuur (muis, toetsenbord, printers, etc.). Onderscheidende kenmerken van het moederbord:

-sleuf (socket) processor

-type RAM

type videokaart

-type harde schijven.

Afbeelding
Afbeelding

Stap 2

Een even belangrijk apparaat is de centrale processor. De snelheid van de computer is direct afhankelijk van dit element. De CPU verwerkt de binnenkomende informatie en stuurt deze naar de videokaart en andere apparaten. Momenteel worden meer dan een dozijn verschillende soorten centrale verwerkingseenheden actief gebruikt. De belangrijkste fabrikanten zijn Intel en AMD.

Afbeelding
Afbeelding

Stap 3

RAM. Dit type geheugen is bedoeld voor tijdelijke opslag van informatie die voornamelijk afkomstig is van de centrale processor. Gebrek aan RAM vermindert de snelheid van de pc aanzienlijk. in plaats daarvan wordt het geheugen van de harde schijf geactiveerd.

Afbeelding
Afbeelding

Stap 4

De harde schijf is de belangrijkste opslagplaats van informatie op de computer. Bestanden blijven op de opslagmedia bewaard, zelfs nadat de pc is uitgeschakeld. Moderne computers gebruiken Sata-harde schijven, die verschillen in de hoeveelheid informatie en de snelheid van de verwerking.

Afbeelding
Afbeelding

Stap 5

Een videokaart is een apart bord dat tot doel heeft de ontvangen informatie om te zetten in een videosignaal. Er moet meteen worden opgemerkt dat er video-adapters in het moederbord zijn geïntegreerd. In de regel zijn hun kenmerken aanzienlijk lager dan die van discrete (afzonderlijke) modules. De overgrote meerderheid van videokaarten heeft een PCI-Express-interface.

Afbeelding
Afbeelding

Stap 6

Er kunnen zich andere apparaten in de systeemeenheid bevinden, zoals: netwerkadapters voor verbinding met bekabelde en draadloze netwerken; geluidskaarten die nodig zijn om een geluidssignaal uit te voeren; verschillende speciale modules. Het is belangrijk op te merken dat moderne moederborden vaak de bovenstaande modules bevatten.

Aanbevolen: