Hoe Percentages Toe Te Voegen In Excel

Inhoudsopgave:

Hoe Percentages Toe Te Voegen In Excel
Hoe Percentages Toe Te Voegen In Excel

Video: Hoe Percentages Toe Te Voegen In Excel

Video: Hoe Percentages Toe Te Voegen In Excel
Video: How To Apply Percentage Formula in Microsoft Excel | How To Find percentage in Excel | calculate % 2024, April
Anonim

Met de spreadsheet-editor Microsoft Office Excel kunt u eenvoudig berekeningen uitvoeren met relatief kleine datasets. Deze applicatie heeft zijn eigen set van nogal complexe functies, en bewerkingen zoals het optellen van percentages kunnen worden uitgevoerd zonder ze zelfs maar te betrekken.

Hoe percentages toe te voegen in Excel
Hoe percentages toe te voegen in Excel

Het is nodig

Microsoft Office Excel-spreadsheeteditor

instructies:

Stap 1

Stel dat u een vast percentage moet toevoegen aan het oorspronkelijke getal dat in cel A1 is geplaatst en het resultaat in cel A2 moet weergeven. Dan moet een formule in A2 worden geplaatst, die de waarde van A1 met een factor verhoogt. Begin met het bepalen van de grootte van de vermenigvuldiger - tel een honderdste van een vast percentage op bij één. Als u bijvoorbeeld 25% moet optellen bij het getal uit cel A1, dan is de vermenigvuldiger 1 + (25/100) = 1, 25. Klik op cel A2 en typ de vereiste formule: voer het gelijkteken in, klik op cel A1, klik op het sterretje (vermenigvuldiging van bewerkingsteken) en druk de vermenigvuldiger af. Het volledige record voor het bovenstaande voorbeeld zou er als volgt uit moeten zien: = A1 * 1, 25. Druk op Enter en Excel zal het resultaat berekenen en weergeven.

Stap 2

Als u hetzelfde percentage van de waarden in elke cel van een bepaalde kolom moet berekenen en de resulterende waarde bij dezelfde cellen moet optellen, plaatst u de vermenigvuldiger in een aparte cel. Laten we zeggen dat je 15% moet optellen, en de originele waarden zijn van de eerste tot de twintigste regels in kolom A. Zet dan de waarde 1, 15 (1 + 15/100) in een vrije cel en kopieer deze (Ctrl +C). Selecteer vervolgens het bereik van A1 tot A20 en druk op de toetscombinatie Ctrl + alt="Afbeelding" + V. Het dialoogvenster "Plakken speciaal" verschijnt op het scherm. Vink in het gedeelte "Bewerking" het vakje aan naast het woord "vermenigvuldigen" en klik op de knop OK. Daarna zullen alle geselecteerde cellen veranderen met de opgegeven percentagewaarde en kan de hulpcel met de vermenigvuldiger worden verwijderd.

Stap 3

Als u het toegevoegde percentage moet kunnen wijzigen, kunt u dit beter in een aparte cel plaatsen en niet elke keer corrigeren in de formule. Plaats bijvoorbeeld de oorspronkelijke waarde in de eerste rij van de eerste kolom (A1) en het op te tellen percentage in de tweede kolom van dezelfde rij (B1). Om het resultaat in cel C1 weer te geven, voert u de volgende formule in: = A1 * (1 + B1 / 100). Na het indrukken van de Enter-toets verschijnt de gewenste waarde in de kolom als de cellen A1 en B1 al de vereiste waarden bevatten.

Aanbevolen: